preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja - majice i kišobrani

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 1957516
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Nove projektne ideje
Autor: Martina Špičko, 24. 9. 2018.

Učiteljica Martina Špičko bila je Bratislavi na Erasmus+ kontaktnom seminaru „Inclusive education – a road to social inclusion”


U slovačkoj Bratislavi održan je kontaktni seminar za odgojno-obrazovne djelatnike u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje programa Erasmus+ pod nazivom “Inclusive education – a road to social inclusion”. Na seminaru je sudjelovalo oko 60 sudionika iz 17 europskih zemalja, a učiteljica varaždinske VI. osnovne škole Martina Špičko bila je jedna od troje sudionika iz Hrvatske koji su sudjelovali na seminaru, uz kolege iz OŠ Zlatar Bistrica i OŠ Zlatar. 

Seminar je organizirala je slovačka agencija za programe Europske unije SAAIC, a tema je bila inkluzivno obrazovanje. Pristup kvalitetnom obrazovanju jedan je od najvažnijih preduvjeta socijalne inkluzije, stoga je vrlo važno razvijati vještine odgojno-obrazovnih djelatnika koji će prepoznati potencijalna negativna ponašanja kod učenika te ih usmjeriti na put tolerancije i prihvaćanja. Svrha ovoga kontaktnoga seminara bila je razmjena dobre prakse u području inkluzivnoga obrazovanja i socijalne inkluzije te umrežavanje škola i razvoj projektnih ideja.

Učiteljica Martina Špičko u Bratislavi je uspostavila brojne kontakte s kolegama iz drugih zemalja, razmjenjivala iskustva, isplanirala eTwinning projekte i uspješno predstavila svoju školu. Na seminaru je učila kako osmisliti KA2 projekt i napisati uspješnu projektnu prijavu. S kolegicama iz Švedske, Španjolske, Portugala i Slovačke sudjelovala je u planiranju KA2 projekta radnoga naziva „Breaking barriers“. Projektnu ideju planiraju razvijati nakon seminara te se nadaju da će im projekt biti prihvaćen na natječaju 2019. godine. Učiteljima i učenicima Šeste osnovne škole Varaždin želimo puno sreće u provođenju europskih projekata.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju