preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja - majice i kišobrani

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 1959986
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan jabuka
Autor: Daria Cecelja, 31. 10. 2018.

I ove godine u grupama produženog boravka obilježio se Dan jabuka. Svaka od učiteljica, Darija Botić Labaš, Ivana Krišto, Daria Cecelja i Valentina Balentović imala je svoj način za učenike.


Nakon što se u svim grupama razgovaralo o jabuci kao o kraljici voća, njenoj važnosti za organizam, zdravlje, kulinarstvo svatko joj je na svoj način „odao počast“ smiley.

Tako su učenici 1.a razreda iskoristili kolaž papir i izradili od komadića svoje vesele jabuke. Učenici 1.c i 2.c razreda su odlučili nacrtati jabuke, izrezati ih i napisati u njih neku poruku, dok su učenici 2.a razreda raznim crtačim i slikarskim tehnikama napravili svoje zanimljve jabuke. Učenici 2. d razreda organizirali su razrednu zakusku. Donijeli su voćke, oprali ih, narezali i pripremili voćnu salatu. U posebnu zdjelu stavili su narezane jabuke i posipali ih cimetom. Potom su čitali Smib u kojem su saznali ponešto o jabuci – kraljici voća. A nakon voćne matematike, kada su ponovili gradivo zbrajanja i oduzimanja dvoznamenkastog broja jednoznamenkastim, zasladili su brk fino pripremljenom voćnom salatom i jabukama. Pogledajte fotogaleriju.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju