preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Važni dokumenti

OBRAZOVNA RAZDOBLJA

  1. obrazovno razdoblje 9.9. – 25.10. (34 nastavna dana) – 1. blok (nenastavni dani 28. i 29.10)
  2. obrazovno razdoblje 4.11. – 20.12. (35 nastavnih dana) – 2. blok
  3. obrazovno razdoblje 7.1. – 26.3. (53 nastavna dana) – 3. blok (nenastavni dan 27.3.)
  4. obrazovno razdoblje 30.3. – 17.6. (53 nastavna dana) – 4. blok

JELOVNIK

RASPORED 2018-2019

ŠKOLSKI DOKUMENTI

POLICA OSIGURANJA CROATIA OSIGURANJE

ZAKONI I PRAVILNICI

UDŽBENICI

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2108326
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ozren Pevec na 5. Državnom turniru mladih prirodoslovaca (IYNT)
Autor: Karmen Holenda, 14. 1. 2019.

Po prvi puta je učenik naše škole sudjelovao na zahtjevnom turniru iz područja STEM znanosti. Ozren Pevec, učenik 8. C razreda odabrao je jedan od zadanih problema i svojim se idejnim rješenjem uvrstio među dvanaest najboljih koje je povjerenstvo pozvalo na turnir. Mentorica učeniku bila je Karmen Holenda.


Državni turnir mladih prirodoslovaca je pojedinačno natjecanje za učenike od 12 do 16 godina. Učenici se natječu u eksperimentalnom i teorijskom znanju iz područja različitih prirodnih znanosti: biologije, kemije, fizike, matematike i informatike.

Na Turniru učenici pokazuju sposobnost rješavanja složenih problema te prezentacije rješenja kroz raspravu. Problemi su otvoreni, povezani s pojavama iz svakodnevnog okruženja, često bez poznatog konačnog rješenja. Cjeloviti pristup rješavanju problema uključuje osmišljavanje i izvođenje pokusa, teorijsko modeliranje te usporedbu rezultata teorijskog modela i izvedenog pokusa.

Učenici odabiru jedan od 17 unaprijed zadanih zadataka koje svake godine definira odbor Međunarodnog turnira mladih prirodoslovaca (engl. International Young Naturalists’ Tournament, IYNT). Učenici na temelju svojeg rješenja pišu seminarski rad koji može biti popraćen fotografijama, video snimkama pokusa i drugim materijalima kako bi se što bolje prikazali dobiveni rezultati. Za sudjelovanje na turniru potrebno je poslati seminarski rad na mail adresu iynt@icm.hr do roka naznačenog u vremeniku.

Radove učenika pregledava i ocjenjuje više neovisnih ocjenjivača te se učenici pozivaju na Državni turnir mladih prirodoslovaca na temelju dobivenih ocjena. Državni turnir održava se u prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Odabire se šest najboljih učenika koji trebaju riješiti sve zadane probleme prije odlaska na Međunarodni turnir koji je ove godine u Bjelorusiji. Iako naš Ozren nije ušao u ovaj tim (nedostajalo je samo osam bodova), vrlo je uspješno predstavio svoje znanje i sposobnosti. 

U privitku je popis zadanih IYNT tema, rad učenika i fotogalerija.Priloženi dokumenti:
IYNT_Problems_2019.pdf (87.52 KB)
Ozren_IYNT_2019.docx (14.76 KB)
Ozren_Pevec_Zvucna_izolacija_(1).docx (839.93 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju