preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Aktualno


Prvi dan nastave

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2882743
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježavanje Dječjega tjedna u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar - Spojeni u kreativnosti
Autor: Nataša Narančić, 10. 10. 2022.

Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar  5. listopada 2022. organizirao je brojne kreativne radionice osmišljene s ciljem obilježavanja Dječjega tjedna. 


U sklopu projekta „Teškoće nisu prepreka“ radionicama se priključila i Novinarska grupa VI. osnovne škole Varaždin, u pratnji logopetkinje Sandre Šenkiš, rehabilitatorice Ines Nemet i učiteljice Hrvatskoga jezika Nataše Narančić,  čije su članice vrijedno dokumentirale sva događanja i razgovarale s njihovim sudionicima. U Kreativnoj, Likovnoj, Sportskoj, Glazbenoj, Jesenskoj radionici te Pričaonici i Družionici sudjelovali su učenici razredne i predmetne nastave te odgojno-obrazovnih skupina u suradnji s djecom iz partnerskih vrtića, Dječjim vrtićem Bambi iz Sračinca i Dječjim vrtićem Dječji svijet.

U Kreativnoj radionici izrađivali su se leptirići recikliranjem starih plastičnih boca i komadića kolaža koje su učenici i mali gosti sami izrezivali. Dodavanjem krila od kolaža svoje su plastične boce pretvarali u unikatne leptiriće s krilima u svojim najdražim bojama. Učenici su u radionici vidno uživali jer im je, kako su s novinarkama podijelili, najdraže kad svojim rukama stvore nešto novo. Tema Uokvirene radionice bila je različitost, a sudionici su bojili smajliće u skladu sa svojim osjećajima i u njih upisivali svoja imena. Svoje su uratke lijepili na okvir u kojemu su se svi zajedno fotografirali te su na taj način opisali sreću i ljubav koja ih povezuje u različitostima. Kakvim je sve bojama jesen obojila grane stabala, pokazali su sudionici Jesenske radionice bojeći listiće i ukrašavajući njima zajedničko stablo. Da se nova prijateljstva mogu stvoriti plesom i glazbom, vidjelo se na Glazbenoj radionici čiji su sudionici odmah istaknuli koliko uživaju u plesu i glazbi te su osmislili i neke nove plesne pokrete. Zabava, pjevanje i ples u paru ispunili su prostor vedrinom i veseljem. Sudionici Likovne radionice isprobali su inovativne tehnike oslikavanja pomoću tkanine i boje te zajedničkim radom stvorili prava umjetnička djela. Svoje su sportske vještine pokazali mladi sportaši koji su se cijelo vrijeme družili u dvorani sudjelujući u igrama u Sportskoj radionici. Pokazali su da uspješno mogu voditi loptu oko ćunjića i da rado sudjeluju u svim sportskim igrama. Za svoje su uspješne rezultate na kraju dobili poklone i diplome koji će ih podsjećati na ovo druženje. U Pričaonici se cijelo vrijeme pripovijedalo i glumilo, a nakon ispričanih priča slijedio je i razgovor o onome u čemu je u priči bilo riječ. Svi su sudionici, naravno, pokazali da su odlični slušači i vješti pripovjedači. Veselo je bilo i u Družionici, gdje su učenici bojili svoje ruke bojama koje predstavljaju simbole njihovih poteškoća, a zatim su dlanove otiskivali na papir i tako stvarali kreativna djela. Na taj su način svoje različitosti spojili u kreativnosti te se tako družili i stvarali nova prijateljstva.

Završni je dio ovoga susreta bio posvećen izlaganju svih uradaka nastalih zajedničkim aktivnostima malih i velikih kreativaca. Sve su se skupine učenika i mladih gostiju zajedno s voditeljicama svojih aktivnosti okupili u dvorani gdje su u nekoliko minuta predstavili svoje radionice i radove koji su na njima nastali. Veseli leptiri i šarena jesenska stabla zavladala su prostorom sportske dvorane, a zaplesalo se i zapjevalo uz pjesmu Muzikaš. Svi su prisutni s osmijehom na licu uživali promatrajući pregršt inspirativnih kreacija nastalih u samo dva školska sata. Nakon toga uputili su se u blagovaonicu gdje su se počastili te tako zaokružili obilježavanje svojega tjedna.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju