preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Aktualno


Prvi dan nastave

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2882689
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici 1.d su posjetili izložbu „Euro na kotačima“
Autor: Rosana Štrocinger, 8. 11. 2022.

   U ponedjeljak 7. studenog 2022., učenici 1.d razreda su otišli do grada kako bi se upoznali s novom valutom (eurom) koja će zamijeniti kunu od 1. siječnja 2023.


   Putujuća interaktivna izložba „Euro na kotačima“  je poseban edukativni projekt u sklopu kampanje i  održava se u 27 hrvatskih gradova, odnosno euro će „doputovati“ na popularne gradske lokacije, a multimedijski sadržaji posjetiteljima će pružiti relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute.

   „Euro na kotačima“ pružao je učenicima analogni, digitalni, taktilni i auditivni sadržaj, koji je predstavljen i zanimljivim kvizovima i interaktivnim igrama.

   U sklopu izložbe bile su dvije teme: „Od kune do eura“ i „Euro naš svakodnevni“. Izložba je sadržavala odgovore na pitanje kako bezbrižno prijeći na euro te je dala detaljne informacije o konverziji kune u euro. Mogli smo euro promotriti izbliza u vizualnome prikazu novčanica eura i hrvatskih eurokovanica. „Koliko je to u eurima?“ mogli su provjeriti i najmlađi u simulaciji trgovine s 3D maketama osnovnih artikala te usporediti vizualne prikaze kune i eura. „Euro na kotačima“ imao je i kartu Europe s istaknutim državama u europodručju, prikaz putovanja tim područjem i još mnogo toga.

    „Euro na kotačima“ je bio smješten u četiri posebno dizajnirana kontejnera s prepoznatljivim vizualnim identitetom; prostor je osmišljen kako bi se posjetiteljima izložbe uspješno prenio visokokvalitetan i zabavan informativni sadržaj.

  Učenici su uživali u svim edukativnim sadržajima, a na poklon, za aktivno sudjelovanje na izložbi, su dobili slatkiše i majice.

Ostatak fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju