preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Aktualno


Prvi dan nastave

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2882719
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ATOM liga 2022./2023. - zahtjevno i izazovno STEM natjecanje
Autor: Karmen Holenda, 17. 11. 2022.

U četvrtak, 17.11.2022. održano je prvo kolo Atom lige, natjecanja u poznavanju matematike, fizike i kemije za učenike 8.razreda osnovnih škola te učenike svih razreda srednjih škola.


Prijavljeno je 150 škola sa 1446 učenika, od toga je bilo 624 učenika osmih razreda. Svaku ekipu čini tri učenika osmog razreda. Ekipa dobiva test iz sva tri STEM područja kojeg treba riješiti u 75 minuta. Zadaci u testu obuhvaćaju gradivo sedmog i osmog razreda OŠ, ono što su učenici do natjecanja učili. Najzanimljiviji je problemski zadatak na kraju testa, za čije rješenje treba poznavanje sva tri predmeta.

Naša škola sudjeluje u ovome natjecanju već više godina, a ove godine smo imali dvije ekipe. Ekipu 1 činili su učenici 8.b razreda: Jan Turković, Ozana Margotić i Marko Staneković. Ekipa 2 sastavljena je od učenika 8.c i 8.a razreda: Ivan Juranko, Petar Furdi i Nino Petek.

Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima u ovome prvome kolu: ekipa 2 je zauzela peto mjesto, dok je ekipa 1 na 29. mjestu od 208 ekipa.

Natjecanje još ima jedno kolo, koje će biti u ožujku ili travnju, tako da pravi okršaj tek slijedi. Sretno dalje!

U prilogu su slike naših natjecatelja te dio tablice postignutih rezultata, a kako izgledaju zadaci i sve ostale informacije možete pogledati na Internetskoj stranci.Priloženi dokumenti:
Atom_liga_-_rezultati_prvog_kola_8.r..docx (19.23 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju