preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Aktualno


Prvi dan nastave

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2872055
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Navijačka euforija u VI. osnovnoj školi Varaždin
Autor: Nataša Narančić, 23. 11. 2022.

Ushićenje i euforija danas, 23. studenoga, nisu vladali samo na tribinama u Katru, nego i na tribinama dvorane VI. osnovne škole Varaždin, gdje su svi razredni odjeli u pratnji svojih razrednika i predmetnih učitelja te stručne službe i ostalih djelatnika škole, podržali Hrvatsku nogometnu reprezentaciju zajedničkim gledanjem utakmice Maroko - Hrvatska.


Atmosfera koja je zavladala na tribinama potvrdila je da se gledanje sportske utakmice može višestruko povezati s nastavom: kao što uspjeh na terenu ovisi o upornosti igrača, disciplini i strategiji te neizostavnoj komunikaciji, ovisi i uspjeh u mnogim drugim životnim područjima, a samim time i u školi. Osim dobrobiti za tjelesno zdravlje na satu Tjelesne i zdravstvene kulture, sport može biti i sredstvo za izgradnju tolerancije te pozitivnih međuljudskih odnosa, što ga povezuje i s ishodima ostalih nastavnih predmeta: Hrvatskog jezika, Povijesti i Geografije, ali i međupredmetnih tema kao što su Zdravlje, Osobni i socijalni razvoj te Građanski odgoj i obrazovanje.

Učenici i djelatnici naše škole pokazali su da događanja poput današnjeg ujedinjavanja radi gledanja utakmice mogu doprinijeti razvoju empatije, a također i jačanju zajedništva. Danas su se u zajedničkome cilju ujedinili najmlađi i oni najstariji: pružili su podršku Vatrenima koji pred sobom imaju zadatak u najboljem svjetlu predstaviti Hrvatsku svijetu. Veselje, zajedništvo, zagrljaji, pjesma i navijački uzvici podrške odzvanjali su školskom dvoranom koja je danas u cijelosti bila ispunjena rekvizitima i obojena hrvatskim bojama. 

Ostvareni i mnogi ciljevi definirani kurikulom škole: razvijanje domoljubnih osjećaja, odgovoran odnos prema vlastitom i tuđem zdravlju, aktivno i odgovorno sudjelovanje u društvenom životu, razvijanje sposobnosti kritičkoga mišljenja, razvijanje socijalne kompetencije, razvijanje temeljnih znanja i pozitivnih stavova prema vlastitoj kulturi i kulturi drugih naroda, razvijanje samopouzdanja te samopoštovanja i svijesti o vlastitim sposobnostima.

Ravnatelj je ovu zajedničku aktivnost zaključio porukom da su svi koji su doprinijeli atmosferi na tribinama i zdušno podržali svoju nogometnu reprezentaciju, poštujući pritom i protivnike, već samim time pobjednici. Stoga ni nakon neodlučenog rezultata nije ostalo mjesta za razočaranje i tugu, nego samo uspomene na druženje, zajedničko iščekivanje, trenutke veselja i napetosti, ali i kreativnost mladih navijača u izražavanju podrške.

I kao što se doček nogometaša 2018. godine pamti kao jedan od najvećih trenutaka ujedinjenja u zajedničkome cilju u Hrvatskoj uopće, u VI. osnovnoj školi Varaždin pamtit će se zasigurno ovaj dan kada su se učenici sa svojim učiteljima ujedinili u iskazivanju ponosa prema svojoj domovini.

Sve slike možete pogledati u fotogaleriji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju