preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Aktualno


Prvi dan nastave

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2882743
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Marijini obroci
Autor: Sanja Malbašić, 19. 12. 2022.

Početkom ove školske godine naša je škola odlučila sudjelovati u „Marijinim obrocima“. “Marijini obroci" su međunarodni pokret koji gradi kuhinje u postojećim školama u siromašnim dijelovima svijeta i osigurava svakodnevni obrok za oko 400.000 djece u Africi, Aziji, Latinskoj Americi i istočnoj Europi. 


Time ne samo da rješava osnovne potrebe gladne djece, dajući im svakodnevni obrok, već im omogućuje da steknu obrazovanje koje njima i njihovim obiteljima može pružiti bijeg iz siromaštva.

U ovogodišnju akciju „Marijinih obroka“ posebno su se uključili vjeroučenici 3.a, 6.a,b,c,d i 8.a,b,c,d razreda, koji su velikodušno odvajali od svojeg džeparca i pomogli nahraniti 20-tak školaraca u dalekoj Africi. Vođeni tjelesnim djelima milosrđa – gladna nahraniti, žedna napojiti – radosno su prikupili 2.050,00 kuna koje smo uplatili na račun Marijinih obroka.

Hvala svima koji su prepoznali važnost pomoći drugima kroz ovaj projekt, a posebno roditeljima, bakama i djedovima koji su bili podrška našoj djeci!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju