preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Aktualno


Prvi dan nastave

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2884522
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zaigraj (inter)aktivno! u VI. osnovnoj školi Varaždin
Autor: Nataša Narančić, 23. 1. 2023.

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja financiralo je projekte u sklopu izvannastavnih aktivnosti, a VI. osnovnoj školi Varaždin odobrena su sredstva za prijavljeni projekt Zaigraj (inter)aktivno!


Cilj je projekta modernim društvenim igrama poboljšati proces učenja i poučavanja, razvijati emocionalnu inteligenciju i motoričke sposobnosti te poticati kreativnost i maštovitost.

Školi je za ovaj projekt odobreno 11.000,00 kn za nabavu društvenih igara koje će se koristiti za provođenje projektnih aktivnosti.

Prva je planirana aktivnost Upoznavanje s mehanikama i pravilima društvenih igara provedena 20. siječnja 2023. kada je školu posjetio član Udruge VAKUUM – varaždinske udruge za poticanje i promidžbu igranja društvenih igara Marin Domjanović. Učenicima petih i šestih razreda održao je u školskoj knjižnici uvodno predavanje o vrstama i temama društvenih igara, raznolikosti mehanika s kojima će se susresti igrajući moderne društvene igre te pravilima ponašanja tijekom igranja.

Učenici su saznali i za brojne srodne hobije usko vezane za igranje, a to su: sastavljanje i bojenje figura, maketarstvo te stvaranje vlastitih svjetova i avantura u igrama pripovijedanja.

Predavanje je zainteresiralo većinu sudionika te su, nakon razgledavanja komponenti, i sami poželjeli nešto zaigrati. Predavač im je zatim u manjim skupinama, sukladno njihovim interesima, pojasnio pravila igara koje su im dostupne u školskoj knjižnici, ali i onih iz vlastite kolekcije u kojoj ima više od 200 naslova.

Igre koje su učenike najviše zainteresirale, a dostupne su u školskoj knjižnici su: Coraquest – istraživanje fantastičnoga svijeta i zajedničko rješavanje zadataka; Ticket to ride – igra povezivanja gradova željezničkim linijama; Canvas – skupljanje slikovnih elemenata i njihovo slaganje u mala umjetnička dijela; Photosynthesis – sadnja šume i briga o njoj; Point salad – brzopotezna igra slaganja najbolje salate te Codenames – timska igra potrage za skrivenim pojmovima.

Radionica je završila dinamično - igrom Spyfall u kojoj je cilj igrača domišljatim pitanjima i suptilnim odgovorima otkriti špijuna.

Svi učenici koji su zainteresirani za igranje društvenih igara mogu se javiti školskoj knjižničarki za savjete i preporuke, a također i za uključivanje u brojne radionice i aktivnosti koje slijede.

Ostatak fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju