preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja - majice i kišobrani

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 1963556
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Natjecanje „Euroskills, 2018. – Budimpešta (25.9.-26.9. 2018.)
Autor: Ivana Canjuga, 1. 10. 2018.

Posjet učenika i učitelja VI. osnovne škole Natjecanju u strukovnim vještinama „Euroskills, 2018.“


„Euroskills“ je natjecanje mladih do 25 godina u strukovnim zanimanjima, kao što su zidari, tesari, keramičari, cvjećari, frizeri, mehatroničari, kamenoklesari, CNC operateri i mnogi drugi.

Ciljevi predviđeni projektom u skladu su s prioritetima i mjerama Programa razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja 2016.-2020. - Prioritet 3.: Promicanje izvrsnosti, privlačnosti i uključivosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, mjera 3.1.: Promocija vještina učenika strukovnih programa, modernizacija i promicanje strukovnog obrazovanja i vještina, kao i Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije (NN, 124/14), mjera 6.3.

Učenike VI. osnovne škole Varaždin pozvala je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih da posjete ovu izuzetno zanimljivu manifestaciju zbog popularizacije strukovnih zanimanja.

Naime, na razini Europske unije prepoznat je problem deficitarnosti upravo svih ili gotovo svih vrsta strukovnih zanimanja.

Pozvani su učenici 7. i 8. razreda, a išli su: Bruno Vodopija, Ozren Pevec, Dorijan Habek, Veronika Vitez, Nataša Kragujević i Vanda Vrček.

U srijedu učenici su posjetili natjecanje kako bi podržali i hrvatske natjecatelje. Nakon toga, obišli su  znamenitosti Budimpešte te se bogatiji za jedno lijepo iskustvo vratili u večernjim satima kući. S učenicima je bio učitelj tehničke kulture Marko Martinec.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju