preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja - majice i kišobrani

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 1959986
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt : Vremenska kapsula kulture djece i mladih 2018.-2068.
Autor: Rosana Štrocinger, 6. 10. 2018.

5. listopada je u varaždinskom Parku mladih položena “Vremenska kapsula kulture djece i mladih 2018.-2068.” i time obilježena Europska godina kulture.


Prvi puta je Društvo Naša djeca Varaždin u jednom projektu okupilo djecu i mlade: predškolce, osnovnoškolce (DF), srednjoškolce (Glazbena škola), studente (FOI), Centar T. Špoljar i udruge za djecu i s djecom ( DND i Uz tebe sam), Savjet mladih i V.U.K, a pridružili su se i varaždinski purgari.

Cilj je ispunjen: ostavljen je trag, kultura djece i mladih budućim vršnjacima, a to što su stavili u kapsulu bit će u godini otvaranja- baština.

-“Ima li boljeg mjesta za ostaviti našu “upakiranu” kulturu nego u Parku mladih ? U njoj su pisma, moda, opis hobija i naših uspjeha, naš način života, interesi, hobiji, knjige koje čitamo, filmovi, odjeća koju nosimo…”  – napisali su DND-ovci.

Dječji forum VI. osnovne škole Varaždin sudjelovao je u projektu.

Za 50 godina njihovi će vršnjaci otvoriti kapsulu i vidjeti što su im poručili...

Za one koji ne mogu čekati toliko dugo, možete pročitati jedno od mnogih pisama koji se nalaze u Vremenskoj kapsuli. Pismo je nazočnima pročitala bivša učenica naše škole – Eva Škerbić, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća.

Dragi budući vršnjaci 2068.godine,

Ostavljamo vam dio našega vremena, dio naše kulture u ovoj vremenskoj kapsuli kako bi vam ostavili naš trag, kako biste bolje razumjeli naše vrijeme, upoznali naša djetinjstva i mladenaštva, mogli ih usporediti sa svojima, a time više poštovali ono što imate i što smo mi imali.

Ovom vremenskom kapsulom obilježavamo 2018. godinu – Europsku godinu kulturne baštine.
Istraživali smo našu kulturnu baštinu i tradiciju: načine života naših predaka – nošnje, igračke, plesove, mudrosti, arhitekturu, našu povijest i dobro je upoznali. Ideja nam je bila dio naše kulture, našeg načina života prikazati vama, jer u našoj budućnosti, a vašoj sadašnjosti – mi i naš način života u djetinjstvu i mladenaštvu bit će povijest i baština.

U projekt „Vremenska kapsula kulture djece i mladih 2018.-2068. grada Varaždina“ uključilo se šest od 7 osnovnih škola Varaždina, Centar Tomislav Špoljar, Glazbena škola Varaždin, Dječji vrtići, Fakultet organizacije i informatike, Savjet mladih, Dječji forumi grada Varaždina, udruge Društvo Naša djeca, Uz tebe sam, Varaždinska građanska garda, Grad Varaždin i drugi. I sad smo okupljeni u Parku mladih, čitamo naglas ovo pismo znatiželjni kako vi provodite dane: Kako izgleda nastava? Čitate li još uvijek knjige? Kako i na čemu slušate glazbu? Kakva je glazba? Kakvi filmovi? Kako izgledaju automobili? Letite li nečim? Koje igre igrate? Je li karcinom 100% izlječiv? Jesu li siromašni i dalje siromašni? Jeste li napredovali i vlada li mir u cijelom svijetu?

Naša poruka vama je da vam sve to želimo…neki od nas će doživjeti promjene, a mi obećajemo da ćemo se i dalje truditi graditi bolji i ljepši svijet, počevši od našega grada. I mi se veselimo otvaranju ove kapsule, nadamo se da će neki od nas biti i tada ovdje. I svjedočiti.

Sretno !
Inicijator: Dječje gradsko vijeće Varaždina,
Provoditelji: Dječji forumi i Društvo Naša djeca,
Podržao: Koordinacijski odbor grada Varaždina-prijatelja djece

U Varaždinu, u Dječjem tjednu, 5.listopada 2018.

Predsjednica DGV-a: Eva Škerbić
Koordinatorica rada DF i DGV: Dubravka Novak”

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju