preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja - majice i kišobrani

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 1957516
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Školski Eko dan 2018.
Autor: Anita Perkov, Marko Martinec, 15. 11. 2018.

Ako želiš biti cool, budi eko cool!!!


Dana 14. studenoga 2018. godine proslavili smo školski Eko dan!  Budući da je ove godine naša škola dobitnica priznanja dijamantnog statusa Međunarodne Eko škole, bilo je posebno svečano na obilježavanju školskog Eko dana.

Obilježavanjem školskog Eko dana još jednom smo željeli podsjetiti učenike da naša škola, a tako i  svi naši učenici, svesrdno brinu o okolišu, štednji energije, razvrstavanju otpada i pokazuju zavidan stupanj ekološke osviještenosti.

U obilježavanju Eko dana sudjelovali su svi učenici VI. osnovne škole prisustvovanjem programu koji se održao u školskoj dvorani. Nakon pozdravne riječi ravnatelja Stančića te učiteljice Petre Kanešić i vjeroučitelja Tomislava Rogulje, na scenu su stupili učenici vjeronaučne scenske skupine pod vodstvom vjeroučiteljice Ljiljane Posavec Zavrtnik. Izveli su igrokaz Vrata raja s ekološkom temom.

Gost Eko dana bio je gospodin Nikola Dugančić, predsjednik udruge “Novi put” koja se brine za prenoćište za beskućnike u Varaždinu. Učenici su saznali da u Varaždinu ima dvadestetak bekućnika koji su korisnici prenoćišta te da je cilj udruge Novi put promicanje, razvoj i unapređenje skrbi o beskućnicima, pružanje stručne i savjetodavne pomoći, te stručno osmišljavanje, izrada i realizacija projekata kojima se unapređuje kvaliteta života beskućnika.

U sklopu programa članovi debatnog kluba pod vodstvom učiteljice Zdenke Šopar pokušali su približiti debatu ostalim učenicima. Debatirali su na tezu – Primarni izvor energije u Republici Hrvatskoj trebale bi biti solarne elektrane. Nakon uspješne debete učenici su otišli na nastavu znajući da i oni mogu mnogo pridonijeti očuvanju okoliša u kojem žive.

Do sljedećeg Eko dana nadamo se da će svi učenici djelovati u skladu s eko kodeksom - ČUVAJMO BOJE I ZVUKOVE PRIRODE!

Kako je bilo na obilježavanju Eko dana, pogledajte u fotogaleriji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju