preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Važni dokumenti

OBRAZOVNA RAZDOBLJA

  1. obrazovno razdoblje 9.9. – 25.10. (34 nastavna dana) – 1. blok (nenastavni dani 28. i 29.10)
  2. obrazovno razdoblje 4.11. – 20.12. (35 nastavnih dana) – 2. blok
  3. obrazovno razdoblje 7.1. – 26.3. (53 nastavna dana) – 3. blok (nenastavni dan 27.3.)
  4. obrazovno razdoblje 30.3. – 17.6. (53 nastavna dana) – 4. blok

JELOVNIK

RASPORED 2018-2019

ŠKOLSKI DOKUMENTI

POLICA OSIGURANJA CROATIA OSIGURANJE

ZAKONI I PRAVILNICI

UDŽBENICI

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2108315
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dramsko-scenska igra Princeze na zrnu graška predložena je za državnu razinu smotre LiDraNo
Autor: Martina Špičko, 21. 2. 2019.

Ovogodišnja županijska razina smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo 2019. održana je 18. veljače u HNK u Varaždinu (scenski izraz) te u Osnovnoj školi Šemovec (novinarski, literarni i radijski izraz).


Ove godine na pozornici varaždinskog kazališta izvedeno je 18 pojedinačnih scenskih nastupa i 18 skupnih scenskih nastupa. Učenici iz cijele Varaždinske županije pokazali su svoje glumačko umijeće, kreativnost i maštovitost. Našu školu predstavljala je Dramska skupina koja je izvela dramsko-scensku igru Princeze na zrnu graška pod vodstvom učiteljice Martine Špičko. Učenici Luka Balažić, Ema Manjerović, Zara Petrina (5. a), Mia Kolmanić (5. d), Petar Burek, Lorena Benčić, Lucija Čehok, Ema Pozder, Zina Šenkiš (7. a) i Petar Potočnik (8. b) uživali su na kazališnim daskama te zabavili i nasmijali publiku. Oživjevši djetinjastog princa, zlu kraljicu, nervoznu dvorsku ludu, lažne princeze, smiješne patuljke i ostale likove, ispričali su poznatu bajku na drugačiji način i pokazali što se dogodi kada kralj previše zalijeva grašak. Povjerenstvo za dramski izraz na okruglom stolu pohvalilo je nastup naših glumaca te je dramsko-scenska igra Princeze na zrnu graška predložena za državnu razinu smotre LiDraNo.

Na županijskoj smotri LiDraNo u kategoriji literarnih radova sudjelovali su: Leona Ivošević (pjesma Bez riječi) i Kaja Soldo (sastavak Da mi je letjeti), a njihova je mentorica bila učiteljica Zdenka Šopar. U kategoriji samostalnih novinarskih radova našu školu predstavljali su: Zina Šenkiš (komentar Snaga prijateljstva) kojoj je mentor bio knjižničar Miroslav Cmuk te Leona Ivošević (osvrt Svaka čast) i Jakov Pravica (putopisna reportaža Nezaboravno putovanje) kojima je mentorica bila Zdenka Šopar.

Fotogalerija

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju