preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2971694
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
O promicanju književnih vrijednosti
Autor: Miroslav Cmuk, 23. 6. 2014.

Posljednje školske dane iskoristili smo za promociju književnog biserja izvan škole...


Nedavno smo posjetili dječji vrtić „Pinokio“ s namjerom da predškolcima pročitamo nekoliko priča i uputimo ih u svijet književnosti. Zadovoljni reakcijom djece, odlučili smo iz istog razloga posjetiti i dječji vrtić „Palčić“, gdje su djeca također pozorno slušala i upijala sadržaj bajki, a nakon toga postavila pregršt pitanja što su bile vezane uz bajke. Naravno, veoma ih je zanimalo kako je to biti školarac, naročito one koji će najesen prvi put sjesti za školske klupe. 
 
Priča o promoviranju književnih vrijednosti nije zastala na tome. Naime, 11.6.2014. posjetili smo Dom Lekić, odnosno Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin. Recitirali su se pjesnički klasici i kantautori (Tadijanović, Krklec, Cesarić, Dedić, Percl), pjevalo se i sviralo. Zadovoljstvo je bilo obostrano, u kulturnom programu jednako su uživali i učenici i korisnici Doma koji su također prezentirali svoje pjesničko i recitatorsko umijeće. Djelatnici Doma Lekić objasnili su učenicima od čega se sastoji njihov posao te im opisali neke već ostvarene, ali i buduće projekte na kojima korisnici revno rade. Obećali smo korisnicima da naš prvi posjet nije i posljednji, već da ćemo ih uskoro ponovno posjetiti. 
 
Istoga smo dana posjetili i Dječji odjel Opće bolnice Varaždin. Sedmašice Ema, Iva, Paula i Sara pročitale su malobrojnim manjim pacijentima Andersenovu „Djevojčicu sa šibicama“, „Leteći glasovir“, Bednjančevu „Duricu“, ulomke iz „Najbolje knjige na svijetu“ Jana Paynea...
 
 „Trebali bismo češće čitati ljudima koji su u bolnicama i domovima, drago mi je ako smo ih barem malo razveselili i izmamili im osmijeh na lice“, rekla je Sara Kirić iz 7.d razreda koja je također sudjelovala u ovim kulturnim aktivnostima, a dosad u dva navrata primila plaketu „Veliko srce Varaždina“ zbog humanitarnog angažmana prema drugim ljudima, naročito prema potrebitima. 
 
Ukratko, posljednje školske dane uspješno smo iskoristili za promociju književnog biserja izvan škole. Iste ćemo aktivnosti ponavljati nakon što prođe nadolazeće ljeto i očekivani praznici koje su učenici, složit ćete se, posve zaslužili! Pogledajte fotografije.
 
 

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju