preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2971402
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan učitelja
Autor: Martina Špičko, 11. 10. 2012.

Saznajte kako smo obilježili  Dan učitelja i mišljenja učenika o tome što su naučili od svojih učitelja, kakav je odnos učitelja i učenika te kako ga poboljšati.


Povodom Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada, nije bilo nastave, a učitelji naše škole bili su na stručnoj ekskurziji. Dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. godine. Taj dan obilježava se u više od sto zemalja pa tako i u Hrvatskoj. Cilj je Svetskog dana učitelja naglasiti važnost posla koji učitelji obavljaju te im dati podršku da nas i dalje tako marljivo, predano, odgovorno i uspješno ispunajvaju znanjem. Pitali smo učenike naše škole što su naučili od svojih učitelja, kakav je odnos učitelja i učenika te kako ga poboljšati. Pročitajte što su nam odgovorili.

Učitelji su naši drugi roditelji, a škola naš drugi dom. Sa sedam godina krenuli smo u školu. Bili smo znatiželjni. Sjećam se dana kada sam upoznala nove prijatelje i učiteljicu. Bila sam sretna, alii zbunjena. Malo sam se bojala jer nisam znala što me čeka. Nakon nekoliko tjedana zavoljela sam školu, prijatelje i učiteljicu. Shvatila sam da smo u školi ne samo da učimo, nego i da postanemo samouvjereni, druželjubivi, snalažljivi.  Učiteljica nas je naučila pisati i čitati. Pripremila nas je za više razrede. S nama je napravila četiri važna koraka, vodila nas je četiri godine. Sada idem u sedmi razred. Naučila sam puno toga, dobila nove predmete te zavoljela nove prijatelje. Zahvalna sam svojim učiteljima na tome. Da nije bilo njih, još uvijek bih bila zbunjena, prestrašena i izgubljena. Mi imamo krila, ali učitelji su ti koji su nas naučili letjeti.

Ana Jagačić, 7. a

 

Učitelji nas uče i pune naše glave znanjem. Odnos učitelja i učenika jako je važan. Učitelje treba poštovati i slušati. Ne treba im upadati u riječ. No, i učitelji bi trebali više slušati nas učenike.

Ema Žiher, 7. a

 

Učenici bi trebali slušati na nastavi umjesto da međusobno razgovaraju. Ne bi smjeli ometati nastavu svojim upadicama. Učitelji bi trebali biti pravedni prema nama učenicima i ne bi smjeli biti prestrogi. Treba postojati međusobno poštovanje i razumijevanje.

Aleksandra-Saša Božović, 7. a

 

Od učitelja sam naučila kako biti pošten, kako raditi u skupini, šutjeti kad netko priča. Naravno, naučila sam i gradivo predmeta koji mi predaju te osnove bontona, ali i da neke stvari treba zadržati za sebe.

Hrvojka Lukac, 6. a

 

Naučila sam da je biti učiteljem uglavnom jako teško, a posebno ako te učenici ne slušaju. Naučila sam  kako biti objektivan i kako vrednovati svoje znanje. Naučila sam što je pravednost.

Jelena Skromak, 8. d

 

Mislim da bi mi trebali prestati zezati učitelje jer onda bi i oni bili smireniji. Kada bi učitelji bili smireniji, brže bi nam i bolje objašnjavali gradivo, a mi bismo imali bolje ocjene. Tada bi nam svima bilo bolje i ugodnije u školi.

Anja Njegovec Viljevac, 7. a

 

Od učitelja sam naučila što je strpljenje. Naši učitelji najbolji su jer znaju raditi s djecom i uvijek imaju strpljenja.

Anđela Rohtek, 6. c

 

Od učitelja sam naučila dosta. Uglavnom, znam da puno pomažu oko učenja i da znaju dobro objasniti gradivo. Učitelji će ti pomoći i oko svakodnevnih problema koji te muče.

Tara Ćurić, 7. a

 

 Istražile: Anđela Rohtek i  Hana Žimbek

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju