preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2971652
Knjižnica

 

Popis školske lektire

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SFerakon
Autor: TINA ČERPINKO, 17. 6. 2013.

Učenik 6.c, Filip Đoreski, sudjelovao je na međunarodnom festivalu znanstvene fantastike gdje je osvojio 2. mjesto pričom koju je napisao, a koju možete preuzeti u privitku. 


SFerakon je međunarodni festival znanstvene fantastike koji se svake godine sredinom svibnja održava u Zagrebu na FER-u. Cilj mu je potaknuti interes ljudi na znanstvenofantastično izražavanje u obliku crtanja, pisanja, igranja društvenih igara, čitanja, čak i kupovanja.               

Kao i prošle godine sudjelovao sam u SFerakonu. Ovaj put sam napisao literarni rad na temu: „Dan kada sam postao nevidljiv“ te ga poslao. Nakon mjesec dana dobio sam obavijest da sam primio 2. nagradu za priču u kategoriji uzrasta 5. – 8. razreda. Uz jednog učenika gimnazije, bio sam jedini nagrađeni Varaždinac.

11.5.2013. došao sam na SFerakon na dodjelu nagrada, a između ostalog i radi zabave. Ušavši u zgradu, odmah sam otišao u dvoranu te pričekao da dođu ostala djeca. Kada se približilo 20 sati (vrijeme za dodjelu nagrada) voditelj je uzeo mikrofon i počeo izgovarati imena djece koja su dobila nagradu. Bila me malo trema doći po nagradu, međutim i to sam svladao. Dobio sam nekoliko SF knjiga, karte i stripove.

Na  SFerakonu je bilo mnogo zanimljivih knjiga i suvenira. Mogle su se kupiti videoigre i ostale virtualne stvari. Na jednom velikom panou bili obješeni likovni radovi koji su osvojili nagradu. Najviše mi se svidi rad na temu „Budućnost evolucije“ i „Metamorfoza“.

Ukoliko želite pročitati moju SF priču, ona je ovdje.

Filip Đoreski, 6.c



Priloženi dokumenti:
Dan_kada_sam_postao_nevidljiv.pdf (257.74 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju