preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2981519
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Najviše od svega volimo brojke....

Razgovarali smo s učenicima koji vole matematiku.


Intervjuirali smo učenike 4.c razreda koji su bili na natjecanju iz matematike i koji uvijek na natjecanjima postižu odlične rezultate: Barbaru Kelava, koja ima deset godina, voli matematiku i trenira nogomet i Nikšu Peršija, koji ima također deset godina, voli matematiku i želi svaki razred proći s odličnim uspjehom, što mu je do sad uspijevalo.

Matematika im je zanimljiva. Rekli su nam kako svatko ima neki talent, a oni smatraju da su talentirani za matematiku. Najbolje im idu mozgalice, a najteža im je geometrija.

Vježbaju tako da u školi, na DOD-u i na Centru izvrsnosti, rješavaju zadatke iz matematike. Ne boje se neuspjeha i veoma su samouvjereni. Kažu da će, neovisno o mjestu koje osvoje na natjecanju, uvijek biti bolji od onih koji se nisu prijavili. Kad pobijede, jako su sretni, a ako izgube, nauče iz svojih pogrešaka. Kad odrastu, htjeli bi da njihovo zanimanje bude vezano uz matematiku.

Nikad nisu koristili šalabahtere jer tvrde da im nisu potrebni. Barbari je nadraži broj 5, a Nikši 4.

Pitali smo ih za savjet kako bismo i mi bolje mogli rješavati zadatke u budućnosti i oni su nam rekli: „Dobro pročitajte zadatke prije nego što ih počnete rješavati!“





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju