preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2981358
Mojih 6 minuta

Radio emiija Mojih 6 minuta je emisija koju pripremaju učenici za učenike ali i učitelje i roditelje. U emisiji izražavaju svoje stavove o školi, životu, sportu, kulturi, glazbi i svemu onome što ih veseli... Emisija se emitira na školskom razglasu zadnjih 6 minuta 3. školskog sata, jedan dan u tjednu, a kasnije je dostupna na školskom webu :-)! Uz učenike snimanju emisije pomažu učiteljica Branka Kiđemet i ravnatelj Mario Stančić.

 

 
Mojih 6 minuta
                Čaj s ravnateljem
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tradicionalno druženje učenika i ravnatelja - Čaj s ravnateljem
Autor: Anita Perkov, 28. 10. 2016.

I ove nastavne godine učenici VI. osnovne škole Varaždin imaju priliku razgovarati s ravnateljem Marijom Stančićem uz čaj te mu ispričati svoje dojmove o vremenu provedenom u školi.


U VI. osnovnoj školi Varaždin nastavlja se već tradicionalno druženje prilikom kojeg učenici svih razreda imaju mogućnost doći do ravnateljeva ureda gdje ih ravnatelj dočeka sa čajem i kolačićima.  Tom prilikom ravnatelj ih upozna s novostima u školi, s planovima, raznim događanjima, a učenici dobiju priliku ispričati mu svoje dojmove o školi, prijedloge vezane uz rad škole i probleme s kojima se susreću. Svaki tjedan izmjenjuju se razredi i učenici koji dolaze ravnatelju. Niži razredi imaju svoj termin drugi školski sat, a viši treći sat tako da svi ima dovoljno vremena za razgovor.

U srijedu 19. listopada treći sat bio je rezerviran za učenike trećih i sedmih razreda koji su u opuštenoj atmosferi razgovarali o situacijama u školi, o tome kako se snalaze u školi i što se može poboljšati u školi. Ravnatelj Stančić upoznao je učenike s novim aktivnostima u školi kao što je čitateljski klub, astronomska grupa, govorio je učenicima o projektima razmjene učitelja i učenika u kojima će možda htjeti sudjelovati. Učenici su s oduševljenjem pozdravili ideju da se osnuje školski bend po uzoru na školski bend iz Poljske koji su naši učitelji i učenici imali priliku čuti tijekom projekta razmjene. Učenici su imali mnogo pitanja i prijedloga koje je ravnatelj saslušao. Postavili su pitanje o školskoj dvorani koja je prema mišljenju učenicima premala. Učenike je zanimalo može li se produžiti trajanje odmora tijekom kojeg imaju užinu i ručak te može li se promijeniti sustav s karticama za ručak jer im sadašnji uzima previše vremena. Ljubitelje nogometa zanimalo je može li se staviti umjetna trava na nogometno igralište jer se ozljeđuju igrajući nogomet. 

Na kraju druženja ravnatelj Stančić naglasio je važnost prijateljstva u školi i objasnio da učenik treba biti prijatelj drugom učeniku, prihvatiti različitosti, pomoći i izaći u susret. Jedan školski sat bio je prekratak za razgovor koji se produžio i na cijeli odmor. To je znak da je druženje uz čaj potrebno učenicima jer prepoznaju mogućnosti koje im donosi. Kako je već ravnatelj Stančić rekao: „Ponosni smo što možemo reći kako će „Čaj s ravnateljem“ postati trajna vrijednost naše škole i uz radio-emisiju „Mojih 6 minuta“ provodit će se svaki tjedan kako bi učenici mogli jasno izraziti svoja mišljenja, ideje, želje i time doprinijeti još uspješnijem radu škole. Bez suradnje učenika, roditelja, učitelja i stručne službe na čelu s ravnateljem, nema niti uspješne škole!“

Reakcije učenika jako su pozitivna. Učenice Eva Škrebić i Eva Makovec iz 7.a rekle su da je razgovor trajao dugo, a ipak je bilo premalo vremena za sve teme. Sviđa im se što ravnatelj daje pune odgovore, što ih je saslušao i obavijestio o novostima u školi. Učenik Fran Klindić iz 7. b zadovoljan je što postoji ideja da se s ravnateljem razgovara o školskim temama, što je u školi dobro, a što bi se moglo popraviti i učiniti boljim.

Fotogalerija





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju