preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2492909
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izvannastavna aktivnost – Francuski jezik
Autor: Anja Draginić, 11. 9. 2019.

Parlez-vous français?


Poštovani roditelji i učenici 4. razreda,

     od ove školske godine učenicima nudimo novu izvannastavnu aktivnost – Francuski jezik. Poznavanje stranih jezika od iznimne je važnosti i koristi u današnjem svijetu. Upravo zbog toga, odlučili smo proširiti našu ponudu izvannastavnih aktivnosti i stranih jezika te omogućiti učenicima, uz engleski i njemački, učenje još jednog svjetskog jezika – francuskog.

     Francuski jezik poznat je kao jezik ljubavi, umjetnosti, ali i diplomacije. Sa skoro 300 milijuna govornika, francuski je jedan od najčešćih jezika na svijetu. Također, uz engleski, on je jedini jezik koji se poučava u svim zemljama svijeta! Francuski je službeni jezik brojnih institucija i međunarodnih organizacija kao što su Ujedinjeni narodi, Europska unija, Vijeće Europe, UNESCO i Crveni križ.

     Ove školske godine, francuski uvodimo kao izvannastavnu aktivnost čiji je cilj osposobiti učenike za osnovnu komunikaciju na stranom jeziku, ali i motivirati ih za daljnje učenje jezika u petom razredu kao izbornog predmeta, odnosno kao drugog stranog jezika.

     Sama nastava odvijati će se u nešto ležernijem tonu sa mnogo pjesmica, igre, crtanja i zabave. Također, naglasak neće biti samo na ovladavanju osnovama jezika već i na upoznavanju francuske kulture, glazbe, gastronomije i običaja.

     Dragi učenici, pridružite nam se i upoznajte francuski jezik i kulturu!

 

INA – Francuski jezik održavati će se svakog utorka 6. i 7. sat, od 12:30 do 14:15.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju