preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2492914
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kreativni kutak produženog boravka
Autor: Valentina Balentović, 19. 6. 2020.

Nakon što smo se ponovo vratili u školske klupe, učenici produženog boravka obilježili su niz svjetskih dana i odradili aktivnosti vezane uz njihovo obilježavanje.


U zajedničkoj radionici učenici 3. a i 3. d razreda obilježili su Dan roditelja. Pogledali su kratkometražni film o odnosu roditelja i djece te pričali o zajedničkim aktivnostima sa svojim roditeljima, njihovim najljepšim osobinama te osjećajima koji ih vežu uz njih. Zajedno su napisali jednu činkvinu (pjesmu koja se sastoji od pet stihova) posvećenu roditeljima. Iz kolaž papira svatko od je izradio cvijet i u svaku laticu upisao što voli kod svog mame i tate. Na kraju su izradili plakat i ukrasili školski pano, a za zadaću su morali izgrliti i izljubiti svoje roditelje.

Učenici 2. c i 2. d razreda povodom Dana bicikala crtali su svoje bicikle kakve bi voljeli imati. Obilježili su i Svjetski dan oceana pa su iz kolaž papira izradili vesele ribice, a potom i plakate kojima žele ukazati koliko je važno lijepo se odnositi prema oceanima. Njima su se pridružili i najmlađi članovi boravka, učenici 1. a koji su sa svojom učiteljicom izradili vesele hobotnice, kornjače, ribice koje krase naše more. Svoje su radove izložili na školskom panou.

1. c i 3. b je ekološki vrlo osviještena grupa. Obilježili su Svjetski dan bicikala, okoliša i oceana. Zaključili su da je najbolje za njihovo zdravlje, ali i zdravlje cijelog planeta da u školu i ostale izvanškolske aktivnosti odlazimo biciklom ili pješke, a autom samo kada je to nužno. Uloga djece je važna u zaštiti i njegovanju okoliša, mora i oceana, stoga je bitno kako odlagati i reciklirati otpad. U produženom boravku koristimo papir koji nam poklone roditelji koji su već koristili, skupljamo različitu ambalažu (kartonske kutije, novine, rolice, plastiku) i na kraju nastaju naši radovi koji završe na školskom panou. Učenici 1. b i 4. a razreda  povodom Svjetskog dana oceana napisali su ekoporuke  te izradili plakat kojim su ukrasili svoj razredni pano.

Genijalci, V. grupa boravka obilježila je Svjetski dan zaštite okoliša i Svjetski dan zaštite oceana razgovarajući o raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta u oceanima te važnosti očuvanja okoliša čistim i zdravim za život, ne samo ljudi, već i svih živih bića na planetu Zemlji. Zajedno su povezali ta dva dana u jednu priču te na kraju izradili male slike s porukama i sastavke na temu Zaštita okoliša. Njima su se pridružili učenici 2. b razreda koji su izradili male meduze te ostali morski svijet i ukrasili naš pano.

U galeriji možete vidjeti naše radove.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju