preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2496561
Preventivni programi

U školi se kao trajne vrijednosti provode programi: Škole bez nasilja!

    

Uz suradnju s Ministarstvom poljoprivrede te uz financiranje EU u školi se provode programi: Shema školskog voća i Mlijeko u školama ! 

       

(Vagors Zagreb d.o.o.)   (Vindija d.d. Varaždin)

Postupci pružanja prve pomoći

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Program mlijeka u školama
Autor: Mario Stančić, 27. 11. 2015.

Program mlijeka u školama je program Europske unije za opskrbu djece mlijekom i mliječnim proizvodima. Ovaj program uz program voća i povrća u školama dio je programa za poboljšanje dostupnosti hrane namijenjenih poboljšanju distribucije poljoprivrednih proizvoda i poboljšanju prehrambenih navika djece.


Program mlijeka u školama nema samo prehrambeni već i edukativni karakter jer doprinosi razvitku svijesti o važnosti zdrave prehrane.

Vlada Republike Hrvatske  je na sjednici održanoj 30. srpnja 2015. godine donijela Odluku o donošenju Nacionalne strategije za provedbu programa mlijeka u školama za razdoblje od 1. kolovoza 2015. do 31. srpnja 2016. godine.

Nacionalna strategija za provedbu programa mlijeka u školama za razdoblje od 1. kolovoza 2015. do 31. srpnja 2016. godine je jednogodišnji temeljni dokument kojim se određuju smjernice provedbe programa mlijeka u školama (tzv. školsko mlijeko) tijekom školske godine 2015/2016 u Republici Hrvatskoj. Izradom i dostavom iste Europskoj komisiji ispunio se preduvjet kojim je ostvareno pravo da Republika Hrvatska participira u proračunu Europske unije kroz program mlijeka u školama. Strategija određuje ciljani pristup određenoj grupi korisnika (učenici prva četiri razreda u osnovnim školama) i proizvoda (mlijeko i mliječni proizvodi) po uzoru na početni model sheme školskog voća kako bi se razvili mehanizmi provedbe i probudila svijest o postojanju i mogućnosti korištenja programa mlijeka u školama.

Detaljna provedba programa propisuje se provedbenim pravilnikom.
 
Za sve informacije o provedbi programa mlijeka u školama tijekom školske godine 2015/2016 možete se obratiti Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (http://www.apprrr.hr/).

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju