2019-03-25 18:53:17

Predstavljanje projekta "Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Varaždin"

U srijedu, 20. ožujka 2019. predstavnicima učenika trećih i četvrtih razreda naše škole održano je predavanje i prezentacija na temu vode. Predavanje je bilo u susret Svjetskom danu voda koji se obilježava 22. ožujka. Svake godine obilježava se uz drugi moto, a tema dana voda u 2019. godini glasi: „VODA ZA SVE – Nikoga ne smijemo ostaviti po strani – svi trebamo vodu“.

Predstavnica komunalnog društva Varkom d.d. ovim je putem predstavila projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Varaždin“.

Učenici su ponovili zašto je važno čuvati vode, što su onečišćenja, kako spriječiti zagađenje te kako štedjeti vodu. Ujedno su čuli i nešto novo o sustavu odvodnje otpadnih voda. Saznali su koje će koristi imati stanovnici po završetku projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda – neće više biti septičkih jama, nego će otpadna voda ići u sustav kanalizacije i nakon pročistača se vraćati prirodi.

Na kraju su pokazali uspješne rezultate u kvizu znanja te im je dodijeljena diploma – „Čuvari vode – vratimo prirodi čistu vodu“.


VI. osnovna škola Varaždin