2019-06-11 15:26:50

Jan Drenovački na međunarodnom natjecanju udaraljkaša

Učenik 4. b naše škole i Glazbene škole u Varaždinu, Jan Drenovački, nastupio je na međunarodnom natjecanju udaraljkaša, a također je nastupio i na prošlogodišnjem humanitarnom koncertu u organizaciji naše škole.

U razdoblju od 23. do 31.3.2019. godine u Križevcima se održalo peto izdanje Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus. To je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i, od 2017. godine, stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkoga suda. Suorganizator natjecanja i domaćin petu godinu za redom bila je Glazbena škola Alberta Štrige Križevci.

Natjecanje se održavalo u 4 kategorije: klavir, solfeggio, tambure i udaraljke. Na natjecanju je sudjelovalo i dosta učenika varaždinske Glazbene škole, među kojima je zapažen nastup imao i Jan Drenovački u kategoriji udaraljkaša, i to u 2. skupini (učenici 3. i 4. razreda glazbene škole). Jan je tako osvojio ukupno 88,00 bodova i zauzeo 3. mjesto u svojoj kategoriji, te time osvojio 2. nagradu.

Uz njega su iz Varaždina u istoj kategoriji još nastupali Mateo Češnjaj, Dominik Hrnčić i Toni Barčot, učenici profesora Stanislava Muškinje i Igora Magdalenića.

Hoćemo li vidjeti Jana i u školskom bendu? 


VI. osnovna škola Varaždin