2019-11-14 16:00:38

Posjet zajednici ,,Cenacolo''

Zajednicu ,,Cenacolo'' u gradiću Saluzzo na sjeveru Italije osnovala je časna sestra Elvira Petrozzi, danas poznata kao Majka Elvira. 

Odgovor je to Božje nježnosti na vapaj mnogih mladih koji, izgubljeni, izvarani i razočarani, traže radost i smisao života u lažnom blještavilu svijeta. Rađa se mjesto prihvata, ljubavi i služenja životu, mjesto koje je tijekom godina postalo izvor nade i uskrsnuća za mnoge izgubljene u svijetu tame i tuge, marginaliziranosti, očaja i ovisnosti. Kasnije  se zajednica proširila i u druge zemlje među kojima je i Hrvatska.

Učenici sedmih (a, b, c i d) razreda su u pratnji svojih učitelja  (Nina Prašnjak, Anita Perkov, Kristina Roginek, Marko Martinec, Alenka Bađun, Marinka Mak ) posjetili  18. listopada 2019. godine zajednicu ,,Cenacolo'' u  Varaždinu te na taj način obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici su poslušali svjedočanstvo dvojice članova  zajednice Cenacolo  u kojemu su doznali njihov životni put i što ih je dovelo u zajednicu. Ispričali su kako izgleda jedan njihov dan i čime se bave. Dan započinju molitvom, a zatim kreću u obavljanje svakodnevnih poslova (briga o životinjama, obrađivanje vrta, kuhanje, pranje,...) Istaknuli su kako svaki novi član ima svojeg anđela čuvara koji mu pomaže pri ulasku u zajednicu. Na kraju svjedočanstva učenici su mogli postaviti pitanja.  Nakon svjedočanstva   učenici su razgledali imanje na kojem članovi zajednice uzgajaju razno povrće, voće i brinu o životinjama. Prije odlaska učenici su donirali trajne namirnice  i na taj način pomogli zajednici Cenacolo.


VI. osnovna škola Varaždin