2023-11-13 17:32:37

Kreativni učenici izrađivali straničnike na satu Likovne kulture

Odabrati samo jednu knjigu koja te se posebno dojmila i koja ti se urezala u pamćenje nije uopće jednostavno. Upravo su taj zadatak dobili učenici 8. c, 7. b, 7. d i 5. c razreda te su povodom Dana hrvatskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige pokazali svoju kreativnost izradom straničnika s motivima svojih najdražih knjiga.

Inspirirali su ih razni književni junaci: od nižih razreda i Bambija, simpatičnog dječaka Grega iz Gregova dnevnika, svima poznatog mladog čarobnjaka Harryja Pottera do Maloga princa, junaka klasika koji obožavaju sve generacije.

Osim klasičnih književnih junaka, učenici su se odlučili i za likove izvan obvezne lektire. Tako se na nekoliko straničnika našao ljupki lisac Paxa te razni junaci iz popularnih mangi.

Ova zanimljiva aktivnost odvijala se na satu Likovne kulture, u suradnji sa školskom knjižnicom, a najuspješniji radovi bit će poslani u Portugal kao dio međunarodnog projekta razmjene straničnika Bookmark exchange project. Ovi će jedinstveni straničnici putovanjem izvan granica naše škole pokazati kako kreativnost i strast prema čitanju doista grade mostove među ljudima.


VI. osnovna škola Varaždin