2023-11-20 10:06:57

Preporuke naših učenica na BookTube kanalu Mjeseca hrvatske knjige

Jedan od središnjih programa ovogodišnje manifestacije Mjesec hrvatske knjige bio je i BookTube Mjeseca hrvatske knjige, Youtube kanal na koji svi učenici mogli prijaviti svoje videouratke. To su napravile i učenice članice Čitateljskoga kluba Letači stranicama.

Organizatori ove nacionalne manifestacije pokrenuli su BookTube vodeći se činjenicom da je predstavljanje knjiga na internetskim platformama postalo uobičajenom praksom u svijetu te da se preporukama na društvenim mrežama koje objavljuju tzv. knjiški influenceri može pridobiti nove, mlade čitatelje.

Poziv za slanje kratkog videozapisa u kojemu će preporučiti knjige koje su im se svidjele i reći zašto vole čitati upućen je učenicima osnovnih i srednjih škola, a na njega su odazvale i naše učenice Mina, Miša, Dorotea, Izabela, Elena, Vanja i Una Beata. U knjižnici su knjižničarkom snimile videozapis kojim su predstavile svoja najdraža književna djela, a podijelile su i svoje misli o važnosti čitanja. Organizator je pohvalio njihov trud, a video je objavljen na BookTubeu Mjeseca hrvatske knjige. Pogledajte ga u nastavku.

Mladim je filmašima ponuđena i mogućnost da, inspirirani knjigom ili čitanjem općenito, snime svoje viđenje svijeta između korica. U tu se ideju savršeno uklopio prošlogodišnji videozapis Mine Zadravec, sada učenice 5. a razreda, kojim je predstavila ključne trenutke iz života Fride Kahlo prema slikovnici iz serijala Mali ljudi, veliki snovi. Taj je videozapis također objavljen na kanalu BookTube.

 

Iako je Mjesec hrvatske knjige završio, kanal BookTube živi i dalje, a učenice su već izrazile želju snimiti još koju preporuku.


VI. osnovna škola Varaždin