preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja - majice i kišobrani

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 1957673
Sandra Šenkiš, prof. defektolog - logoped

prof. defektolog-logoped

 

Stručni suradnik defektolog - logoped  tijekom školske godine obavlja poslove predviđene Godišnjim planom i programom rada stručnog suradnika defektologa – logopeda.

Neposredni rad s učenicima - uključuje otkrivanje i identifikaciju teškoće kod učenika te dogovor s roditeljima i učiteljima o dijagnostičkom postupku za utvrđivanje vrste i stupnja poremećaja. Dogovor za rehabilitaciju učenika koji se provodi individualno ili grupno 1 do 2 puta tjedno ovisno o teškoći. Uz djecu koja trebaju pomoć pri svladavanju nastavnog plana i programa, logopedske vježbe pohađaju i djeca s teškoćama govorno jezične komunikacije, teškoćama čitanja i pisanja (disleksijom, disgrafijom i diskalkulijom), slušno oštećeni učenici, učenici s cerebralnom paralizom, učenici s elementima autizma, učenici s ADHD sindromom te učenici s poremećajima u ponašanju. Cjelokupni rad se temelji na jakim stranama učenika, a tek potom na ograničenjima.

Planiranje, programiranje, pripremanje i vođenje evidencije o neposrednom edukacijsko rehabilitacijskom radu – izrada i vođenje sve potrebne dokumentacije.

Suradnja s profesorima, nastavnicima, učiteljima, stručno službom škole, ravnateljem – testiranje učenika za upis u prvi razred, sudjelovanje u Komisiji za određivanje primjerenog oblika školovanja, formiranje razrednih odjela, izrada individualnih mjesečnih programa rada za djecu s teškoćama,  savjetovanje u svezi s učenicima s teškoćama u razvoju, održavanje predavanja na zadanu temu.

Suradnja sa stručnim i društvenim ustanovama zvan škole – Centar za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ Varaždin, Centar za logopediju opće bolnice Varaždin, stručna služba Dječjeg vrtića „Varaždin“, ERF Zagreb, ostali Centri i Udruge u Hrvatskoj.

Suradnja s roditeljima, starateljima i udomiteljima -  upoznavanje roditelja s vrstom i stupnjem teškoća / poremećaja govora, jezika, slušanja, čitanja i pisanja te teškoća učenja, potrebitosti terapije te s načinima i mogućnostima ublažavanja teškoća, instruktivni rad s roditeljima u cilju uključivanja roditelja kao aktivnog sudionika u tijek rehabilitacijskog procesa, izrada pisanih uputa za roditelje, izrada vježbi za rad u roditeljskom domu.

Ostali poslovi – sudjelovanje u radu Učiteljskih i Razrednih vijeća te ostali poslovi utvrđeni tijekom tekuće školske godine, suradnja  i koordinacija  pomoćnika u nastavi.

Stručno usavršavanje – praćenje stručne literature, suradnja i rad u Aktivu stručnih suradnika Varaždinske i Međimurske županije, HLD Varaždin, sudjelovanje na seminarima koji se bave problematikom vezanom uz govorno – jezične teškoće, teškoće čitanja, pisanja i matematičkih vještina, autizam, ADHD, oštećenje sluha, cerebralnu paralizu i probleme ponašanja.

Broj telefona: 042/658-980

Projekt: „Teškoće nisu prepreka“
Sandra Šenkiš / datum: 3. 12. 2018. 08:35

Ujedinjeni narodi su 3. prosinac proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom.


[OPŠIRNIJE]Prvi sat lektire u 1. a
Vesna Gašparić / datum: 26. 10. 2018. 10:50

Prvi sat lektire u našem razredu održali su članovi Stručne službe škole, knjižničar Miroslav Cmuk i logopedica Sandra Šenkiš. Bila je to odlična dramatizacija knjige J. Sigsgaarda „Pale sam na svijetu“.


[OPŠIRNIJE]Nastavak projekta "Teškoće nisu prepreka" - likovna radionica uz Dan planeta Zemlje
Sandra Šenkiš / datum: 8. 5. 2018. 19:00

Obilježavanje Dana planeta Zemlje – likovna radionica 5.a VI. osnovne škole Varaždin i polaznika Centra Tomislav Špoljar Varaždin.


[OPŠIRNIJE]Projekt Teškoće nisu prepreka – posjet Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar
Sandra Šenkiš / datum: 1. 12. 2017. 15:26

Povodom nadolazećeg blagdana Svetog Nikole dio učenika 4.c razreda 6. osnovne škole Varaždin, 30.11.2017., s učiteljicom vjeronauka Sanjom Malbašić, rehabilitatoricom Ines Nemet i logopedinjom Sandrom Šenkiš posjetili su Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav poljar Varaždin. 


[OPŠIRNIJE]Projekt „Svjetlo i tama pričaju“
Sandra Šenkiš / datum: 4. 5. 2017. 09:38

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet provodi projekt „Svjetlo i tama pričaju“ u okviru natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Tom prilikom, 3.5.2017., posjetili su nas u našoj školi te održali predavanje i druženje s djecom, predstavnicima svojih razrednih odjela i zainteresiranim zaposlenicima škole.


[OPŠIRNIJE]Projekt „Teškoće nisu prepreka“ – Izrada čestitki povodom Uskrsa
Sandra Šenkiš / datum: 12. 4. 2017. 16:24

12.4.2017. održana je radionica gdje su učenici 5.c razreda 6. osnovne škole Varaždin ugostili učenike Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin, odgojna skupina 14, u pratnji svojih učiteljica Marine Radosavljević i Ivane Peček.


[OPŠIRNIJE]Nastavak projekta Teškoće nisu prepreka
Sandra Šenkiš / datum: 12. 12. 2016. 17:45

Izrada božićnih kuglica i čestitki.


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja
Valentina Vrbec / datum: 11. 4. 2016. 09:26

7.travnja 2016. godine obilježen je Svjetski dan zdravlja u Varaždinskoj županiji, održavanjem javnozdravstvene akcije i simpozija pod motom „Spriječi, otkrij, liječi dijabetes“.


[OPŠIRNIJE]„Teškoće nisu prepreka“
Sandra Šenkiš / datum: 1. 3. 2016. 14:04

Učenici 4.a razreda naše škole ugostili su grupu učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u sklopu školskog projekta „Teškoće nisu prepreka“.Tema radionice vezana je za Uskrs. Učenici su izrađivali Uskrsne čestitke i pisanice te plakat koji su popunjavali s vunom i bojali akrilnim bojama. 


[OPŠIRNIJE]Projekt „Teškoće nisu prepreka“ – izrada božićnih čestitki u COO Tomislav Špoljar
Sandra Šenkiš / datum: 7. 12. 2015. 12:58

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3.12.2015. učenici 4. i 6. razreda naše škole posjetili su Centar za odgoj o obrazovanje Tomislav Špoljar.


[OPŠIRNIJE]Teškoće nisu prepreka
Sandra Šenkiš / datum: 3. 6. 2015. 11:11

Projekt je realiziran s  Centrom Tomislav Špoljar Varaždin, 25.5.2015. u vremenu od 8:00-13:00 sati. Djelatnici Centra ugostili su nas na radionicama tijekom tjedna otvorenih vrata škole. 15 učenika trećih razreda naše škole prisustvovalo je raznim radionicama u Centru.


[OPŠIRNIJE]Dijabetes i škola
Sandra Šenkiš / datum: 23. 3. 2015. 12:38

Dana 19.3.2015. Hrvatsko društvo za pedijatriju, endokrinologiju i dijabetologiju Hrvatskog liječničkog zbora, Društvo roditelja i ostalih zdravstvenih djelatnika za pomoć djeci i adolescentima oboljelima od šećerne bolesti „Veliki za male sa šećernom bolešću“ i uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske organiziralo je seminar „Djeca sa šećernom bolešću u odgojno-obrazovnim ustanovama“ u Hrvatskom liječničkom zboru,Šubićeva 9, Zagreb.


[OPŠIRNIJE]Nastavak projekta Erasmus+ u Ljubljani
Sandra Šenkiš / datum: 10. 3. 2015. 09:31

Nastavak  projekta „Integration of special needs children and improvement of ICT technologies usage in 6th Primary School“ u programu ERASMUS+ za područje općeg odgoja i obrazovanja (aktivnost KA1 – mobilnost u svrhu učenja za pojedince) učiteljica VI Osnovne škole Petra Lončarić Časar i profesorica defektolog-logoped Sandra Šenkiš provele su u Sloveniji od 16.11.2014. – 6.12.2015.


[OPŠIRNIJE]Europski dan logopedije
Sandra Šenkiš / datum: 6. 3. 2014. 07:56

U petak 7.3.2014. obilježavamo Europski dan logopedije. 


[OPŠIRNIJE]Posjet Centru Tomislav Špoljar
Sandra Šenkiš / datum: 9. 12. 2013. 12:41

Ujedinjeni narodi  su 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, UN-ova je Komisija za ljudska prava u svojoj rezoluciji 1993/29 od 5. ožujka 1993. pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje 3. prosinca: "s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu."


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan svjesnosti o mucanju
Sandra Šenkiš / datum: 21. 10. 2013. 12:07

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju (International Stuttering Awareness Day – ISAD) u svijetu se obilježava 22. listopada. 


[OPŠIRNIJE]Poziv roditeljima
Sandra Šenkiš / datum: 27. 5. 2013. 08:44

Pozivaju se svi roditelji djece u dobi od 4-18 godina koji imaju određenih teškoća


[OPŠIRNIJE]Zajedno za nas
Sandra Šenkiš / datum: 13. 5. 2013. 08:23

U utorak 7. svibnja, 2013. godine, s početkom u 10:30 sati, u dvorani Rotary kluba hotela „Turist“ u Varaždinu održana je radionica “Jačanje kapaciteta udruga i zainteresirane javnosti za sudjelovanje u procesima deinstitucionalizacije socijalnih usluga".


[OPŠIRNIJE]Kako se provodi individualni program?
Sandra Šenkiš / datum: 27. 9. 2012. 14:39

Primjer jednog individualnog programa rada s djetetom s teškoćama pisanja,čitanja teškoćama u finoj i gruboj motorici te izgovora – tijekom cjelokupne terapije.


[OPŠIRNIJE]Logopedska terminologija
Sandra Šenkiš / datum: 27. 9. 2012. 14:32

Govorno-jezični poremećaji


[OPŠIRNIJE]Okrugli stol o životu osoba s invaliditetom
Marija Selak / datum: 23. 1. 2013. 11:22

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina organiziralo u ponedjeljak, 3. prosinca, okrugli stol povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gdje su sudjelovale Sandra Šenkiš, defektologinja i Dušanka Kojdić, rehabilitatorica na VI. osnovnoj školi.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju