preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2984332
Gradski sport

Ovje možete saznati više o sportskim projektima koje provodi Grad Varaždin, a u koje su uključeni naši učenici.

Voditelj sportskih projekata je: Vesna Gašparić, učiteljica razredne nastave.

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina / „Žogarija“
Autor: Vesna Gašparić, 12. 5. 2016.

U utorak, 10. svibnja, Varaždin je ponovo bio domaćin „Žogariji“, četvrti put u 11 godina održavanja ove međunarodne manifestacije.


„Žogarija“ je međunarodni projekt s ciljem promocije nogometa u vidu poboljšanja kvalitete života među mladima, usađivanja vrednota kao što su solidarnost, poštenje, strpljivost, odgovornost te poticanja pozitivnih promjena u lokalnim zajednicama i šire. Svrha i cilj „Žogarije“ je preko sporta i popratnih odgojnih djelatnosti jačanje povezanosti, prijateljstva i uzajamnog života među mladima i narodima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori.

U varaždinskom izdanju „Žogarije“ sudjelovalo je stotinjak učenika osnovnih škola, a pomoć je organizatorima iz „Media športa“ Ljubljana, pružila Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

– Sudionici „Žogarije“ su učenici varaždinskih gradskih osnovnih škola, a sudjelovali su i mališani iz vrtića koji se kroz igrice pripremaju za neku buduću „Žogariju“. Danas se sve manje djece bavi sportom, više su pred televizorom ili računalom pa su ovakve manifestacije hvalevrijedne, da im pokažemo i privučemo ih nekom sportu, ali i upoznamo sa sportskim vrijednostima – rekla je Anica Sitar Dvorski, stručna suradnica Zajednice sportskih udruga.

Mlade sportaše pozdravio je gradonačelnik Varaždina, Goran Habuš, koji ih je savjetovao da se bave sportom jer je sport zdrav i izgrađuje osobnost.

Učenici su se natjecali u nogometu, igrama spretnosti i kvizu znanja, ali su se natjecali i njihovi učitelji te navijači u fair playu. Na kraju su najbolji bili učenici Prve osnovne škole uz pratnju učiteljice Nevenke Đurak. Regionalna završnica „Žogarije“ najavljena je za rujan u Mađarskoj.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju