preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2981279
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Orijentacijski klub Varaždin bogatiji za dvije medalje
Autor: Karmen Holenda, 27. 4. 2017.

Dok stanovnici Trnjanske Savice strahuju od bagera te osnivaju dežurstva radi zaštite njihovog parka i zelenila, sasvim drugačija atmosfera vladala je ove nedjelje 24. travnja u zagrebačkim Dugavama.


Stanovnici zagrebačkih Dugava ove nedjelje imali su prilike biti domaćini 32. Prvenstva Kapele u orijentacijskom trčanju. Odluka o održavanje natjecanja upravo u ovom zagrebačkom naselju, organizator natjecanja OK Kapela obrazlaže pažnjom koja je uložena prilikom projektiranja Dugava uređenju zelenih površina, parkova i dječjih igrališta, kada je napušteno do tada uobičajeno pravilo ortogonalnog rasporeda ulica. Nekad  poplavno zemljište uz Savu sada je prava poslastica ljubiteljima urbane orijentacije.

Predstavnike OK Varaždin osim dobrodošlice domaćina dočekao je međutim mokar natjecateljski teren i hladno vrijeme. Uz cupkanje i cvokotanje zubima, započela je utrka Prvenstva Hrvatske u sprintu, koja se boduje za Sprint kup Hrvatske, dok su sudionici poslijepodnevne štafetne utrke u sprintu ipak imali više sreće sa vremenskim prilikama. OK Varaždin, kao najmlađi orijentacijski klub u Hrvatskoj koji je stoga i skroman u broju svojih članova, ipak je imao svoje predstavnike u čak 7 od ukupno 16 kategorija!

U sprint utrkama duljina dionica za trčanje iznosila je u početničkoj kategoriji od 2080 m s 18 kontrolnih točaka a u  najzahtjevnijim kategorija duljine dionice iznosile su od 3360 m s 25 kontrolnih točaka. Štafetne utrke istrčavale su se u duljini 1900 m sa 14 kontrolnih točaka, 2200 m sa 18 kontrolnih točaka i 2600 m sa 21 kontrolnom točkom. Natjecatelji varaždinskog kluba OK „Varaždin“ vratili su se bogatiji za dvije medalje, srebrnu medalju Eme Potrebice u kategoriji Ž12,  dok je Bruno Vodopija osvojio brončanu medalju u kategoriji M16. Mladom Ivanu Pasquinu treće mjesto je izmaklo za dlaku zauzevši četvrto mjesto u OPEN kategoriji, no i ostali članovi OK Varaždin ostvarili su solidne rezultate.

Po prvi puta orijentacisti OK Varaždin natjecali su se u jakoj konkurenciji sprint štafete u kategoriji MŽM 21 zauzevši deveto mjesto.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju