preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2971247
Orijentacijsko trčanje

Orijentacijski klub

Voditelj orijentacijskog kluba je: Karmen Holenda.

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Varaždinska VI. osnovna škola – jedna od tri hrvatske lokacije u obilježavanju Svjetskog dana orijentacije 24.5.2017.
Autor: Karmen Holenda, 27. 5. 2017.

Na više od tisuću i pet stotina lokacija diljem svijeta, na isti dan, u isto vrijeme odvija se manifestacija World orienteering day 2017. 


Prema uputama Međunarodnog orijentacijskog saveza, lokalni orijentacijski klubovi i škole organiziraju orijentacijsku vježbu. Osnovni cilj manifestacije je povećanje informiranosti mladih o orijentacijskom sportu i povećanje pristupačnosti orijentacije mladima. Više o tome pogledajte na web stranci: www.worldorienteeringday.com

Nakon događaja sudionici će zadržati svoje orijentacijske karte kako bi je odnijeli kući i pokazali svojim prijateljima i obitelji. Također će svaki sudionik dobiti WOD 2017 diplomu i informaciju o mogućnostima bavljenja orijentacijom na svojoj lokalnoj razini.

Orijentacijski klub Varaždin izvire iz VI. osnovne škole Varaždin gdje djeluju i kao školsko društvo te ga u najvećoj mjeri čine njezini učenici, učitelji i roditelji. U isto vrijeme orijentacijski klub otvoren je svim simpatizerima orijentacije iz Grada Varaždina i Varaždinske Županije.

Orijentacijska staza postavljena je na dvorištu VI. osnovne škole Varaždin u suradnji sa Orijentacijskim klubom Varaždin. Na upućeni poziv prijavili su se učenici i učitelji slijedećih škola: OŠ Veliki Bukovec, V. osnovna škola Varaždin, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin, I. osnovna škola Varaždin i VI. osnovna škola Varaždin. Također su sudjelovali i članovi orijentacijskog kluba „dr.I.Merz“ iz Zagreba. Broj prijavljenih sudionika je 136, ali je bilo i drugih gostiju, promatrača i roditelja tako da je broj i veći.

Ovom se prilikom zahvaljujemo gospodinu Vladimiru Tkalecu iz OK Međimurje koji je crtao orijentacijsku kartu VI. OŠ Varaždin. Zahvaljujemo i gospodinu Krunoslavu Canjugi koji je osmislio i na kartu postavio sedam vrsta orijentacijskih staza. Zahvaljujemo gospodinu Siniši Lahu koji je na terenu postavljao orijentacijske oznake. Velika hvala obitelji Zvonka i Biserke Vodopije koji su izradili orijentacijske oznake i medalje, kao i svim članovima OK Varaždin koji su satima marljivo radili prije i nakon samog događaja. Isto tako na kraju ali nikako ne i posljednjoj, učenici i roditelji kao i ostali sudionici zahvalni su na trudu i organizaciji Karmen Holendi prof. biologije i kemije na VI. osnovnoj školi Varaždin, predsjednici Orijentacijskog kluba Varaždin.

Fotogalerija





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju