preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2493702
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijesti i upute o početku nastave na daljinu
Autor: Mario Stančić, 15. 3. 2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici, u nastavku dostavljamo obavijesti o početku nastave na daljinu.


Od ponedjeljka 16.3.2020. naredna dva tjedna odlukom MZO nastava će se umjesto u školi održavati u virtualnim učionicama tzv. nastava na daljinu. Vrijeme provedeno u nastavi na daljinu u e-Dnevniku će se evidentirati kao nastavni dani.

MZO je za učenike od 1. do 8. razreda pripremilo raspored za nastavu na daljinu koji vrijedi od ponedjeljka 16.3.. Raspored nastave, ljubazno molimo pogledajte na poveznici: https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597.
Postupajući po uputama MZO škola je za naše učenike dodatno pripremila virtualne učionice u kojima će se redovno objavljivati novi sadržaji u skladu s usvojenim školskim kurikulumom. Virtualne učionice su dostupne na poveznici: dostupne na poveznici: virtualne učionice.

Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama (pripremljene od MZO-a i škole) koliko je to moguće za vrijeme predviđenog rasporeda. Ako to nije moguće jer možda imaju poteškoća u pristupu internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama onda je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze bilo kada tijekom dana. Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku.
Učitelji i nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Nužno je da učenici, koliko je god to moguće, dobiju povratnu informaciju o svojem radu i napretku (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje). Tijekom nadolazeća dva tjedna nema ocjenjivanja (vrednovanja ishoda učenja).
Učenici se u virtualnom okruženju moraju primjereno ponašati, odnosno vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Za neprimjerene oblike ponašanja mogu snositi posljedice.

Za pristupanje digitalnim sadržajima nužno je (prema ranijim uputama) prijaviti se za korištenje servisa https://office365.skole.hr/ .
Obavijest iz CARNeta:  Trenutno postoje poteškoće s aktiviranjem Office365 računa putem stranice office365.skole.hr. Molimo vas za strpljenje i razumijevanje s obzirom na opterećenost sustava na globalnoj razini. Microsoft u suradnji s CARNET-om radi na što žurnijem otklanjanju poteškoća te ćemo vas obavijestiti čim budu otklonjene. Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice https://portal.office.com/.

Ako se učenici ne uspiju prijaviti dovoljno je da u ponedjeljak prate nastavu preko poveznica koje su dostupne u obavijesti MZO. Molimo vas za strpljenje te da redovito pokušavate prijaviti učenike na navedeni servis.

Škola redovito prati mogućnosti provođenja virtualne nastave te ćemo vas u narednim danima izvijestiti o pristupu dodatnim servisima.
Obavijesti će vam razrednici redovito upućivati putem elektroničke pošte, a pozivamo vas i na redovito praćenje informacija putem školskog weba: http://www.os-sesta-vz.skole.hr/ucionice.

Za roditelje učenika od 1. do 4. razreda:
Molimo vas ako za vrijeme nastave na daljinu nemate osigurano čuvanje djeteta uz nadzor, odnosno ako djeca ne mogu samostalno ostati kod kuće da o tome obavijestite razrednika. Prikupljene informacije ćemo prema zaprimljenim uputama dostaviti u MZO te osnivaču škole.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju