preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2980914
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izrada kompota od jabuka
Autor: Ksenija Dretar, 16. 10. 2015.

U petak, 16.10.2015. učenici petih razreda naučili su kako se kuha kompot od jabuka. U nastavku pogledajte kako je to izgledalo i koji je recept.


Nakon što su oprali i ogulili jabuke, narezali su ih na kriške. Kriške jabuka skuhali su u vodi sa šećerom, limunom narezanim na kriške i štapićem cimeta .Kompot se kuhao oko 10 do 15 minuta .

Zasladili smo se s rashlađenim kompotom i uživali u okusu i zamamnom mirisu jabuka, cimeta i limuna. Dio smo pospremili u staklenke pa ćemo u njemu uživati i idućih dana.

 

RECEPT:

-pola kg jabuka

-pola litre vode

-40 grama šećera

-pola limuna

-štapić cimeta

-vanili šećer

Jabuke operite, ogulite i narežite na kriške. Izvadite im sjemenke pa kriške stavite u kipuću vodu. Dodajte šećer, vanili šećer, limun narezan na kolutiće i štapić cimeta. Kuhajte 10-15 minuta. Kompot poslužite ohlađen.

Fotogalerija

U privitku možete pogledati kako su naši učenici radili sok od jabuke i mrkve te kako su napravili čips od jabuke.



Priloženi dokumenti:
Izrada_cipsa_od_jabuka.pdf (1.18 MB)
SOK_OD_JABUKE_I_MRKVE.pdf (1.03 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju