preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3020297
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izvrsni rezultati s međunarodnog orijentacijskog natjecanja na Braču 30.09.-02.10.2022.
Autor: Karmen Holenda, 10. 10. 2022.

Šesnaest članova Orijentacijskog kluba Varaždin sudjelovalo je na međunarodnom orijentacijskom natjecanju na Braču (5th BRAČ ORIENTEERING CHAMPIONSHIP) od 30. rujna do 2. listopada ove godine u organizaciji Orijentacijskog kluba Maksimir iz Zagreba.


Orijentacija na Braču posebno je svima draga u srcu iz više razloga. Jedan od njih je taj što u južnim dijelovima naše domovine nema orijentacijskih klubova, a samim time nema niti orijentacijskih događanja. Zato je ova utrka posebna jer nudi nove terene i nove izazove na orijentacijskim stazama.

Poseban poticaj natjecateljima je i medalja izrađena od bračkog kamena. Da bi je osvojio, natjecatelj treba biti među najboljima u svim utrkama koje se na tome natjecanju organiziraju. To obuhvaća utrku na duge i srednje staze, kao i sprint (dnevni ili noćni) po strmim, obalnim ribarskim mjestima. Izvrsna lokacija, prekrasna priroda, lijepa turistička ponuda i odlična atmosfera razlozi su što sve više i stranih natjecatelja dolazi na Brač. Ove godine iz dvadeset i dvije zemlje, od Finske do Cipra, od Portugala do Poljske. Izvrsna prilika za upoznavanje novih prijatelja, ali i za odmjeravanje naše i njihove spretnosti i brzine u orijentaciji.

U Varaždinskoj ekipi posebno ističemo rezultate naše mladeži, kojima su ove godine natjecanja zlatno doba. Učenici 7.b razreda, koji su među najboljim orijentacistima Hrvatske, te ubiru medalje kao od šale su: Ema Juričan, Eva Šantek i Mario Lah. Unatoč teškim uvjetima natjecanja, bez obzira na maglu, tmurno vrijeme ili žarko sunce, osim medalja u Kupu Hrvatske, djevojke su osvojile i medalju od bračkoga kamena, jednu zlatnog, a drugu srebrnog sjaja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju