preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja - majice i kišobrani

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"

Tražilica

Citati

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 1957516
Keramičarske grupe u našoj školi
Ružica Martinec Ružica Trogrlić Ivan Duić / datum: 18. 9. 2018. 22:04

Opis aktivnosti Keramičarskih sekcija: Izrada ukrasnih i uporabnih predmeta od gline, postupci paljenja u biskvitnoj peći i rad u raku tehnici, sudjelovanje u prodajnim izložbama UZ Šestica.

Postignuća malih keramičara: Sudjelovanje na Državnoj smotri učeničkih zadruga 2017. sa suvenirima s likom purgara (pripadnika Varaždinske građanske garde), a veliko je priznanje i što suveniri s likom purgara jedini imaju dozvolu za uporabu lika u izradi suvenira. Ponosni smo na to jer su purgari zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Neke od proizvoda pogledajte u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Volonterska grupa
NINA Kovač Tomašković / datum: 30. 11. 2017. 19:26

Cilj volonterske grupe je upoznati učenike sa značenjem volontiranja u svojoj najužoj zajednici, osvijestiti učenike da mogu svojim osobnim radom pozitivno utjecati na društvo, pomaganje potrebitima, razvijanje solidarnosti među djecom i mladima, poticati učenike na volonterstvo i  međusobno pomaganje, pomoći životinjama te senzibilizirati učenike za potrebe životinja, upoznati učenike s konkretnim radom volonterstva te ih potaknuti da u susretu s drugim volonterima uviđaju zajedništvo i potrebu povećanja volontiranja kako bi zajedničkim radom utjecali na dobro drugoga.


[OPŠIRNIJE]Humanitarne akcije
NINA Kovač Tomašković / datum: 30. 11. 2017. 17:41

Provodimo razne akcije kojima pomažemo sugrađanima u nevolji. Ciljevi humanitarnih akcija su: osvijestiti učenike da mogu svojim osobnim radom pozitivno utjecati na društvo, pomaganje potrebitima, razvijanje solidarnosti među djecom i mladima, poticati učenike na volonterstvo i  međusobno pomaganje, pomoći životinjama te senzibilizirati učenike za potrebe životinja, upoznati učenike s konkretnim radom volonterstva te ih potaknuti da u susretu s drugim volonterima uviđaju zajedništvo i potrebu povećanja volontiranja kako bi zajedničkim radom utjecali na dobro drugoga.


[OPŠIRNIJE]Školska prometna jedinica
Marko Martinec / datum: 30. 11. 2017. 17:15

Školska prometna jedinica je izvannastavna organizacija učenika osnovne škole, sa svrhom pouke u zaštiti i samozaštiti te razvijanju trajnih navika pravilnog ponašanja mladih u suvremenom prometu. 


[OPŠIRNIJE]Školski bend
Mario Stančić / datum: 13. 11. 2017. 12:04

Školski bend je izvannastavna aktivnost organizirana za sve učenike koji žele produbiti svoju ljubav prema rok i pop glazbi, pjevanju te sviranju električnih instrumenata pritom ne zanemarujući klasične, akustične instrumente.


[OPŠIRNIJE]Utjecaj Multimedijske grupe na razvoj znanja i vještina učenika te njihove medijske pismenosti
Dario Mijač / datum: 25. 10. 2017. 10:59

Živimo u vremenu u kojem mediji imaju veliku ulogu u životu pojedinca. Prepoznato je to i u školi te je osnovana Multimedijska grupa koju vodi učitelj Dario Mijač, a koja omogućava učenicima da steknu različita znanja o medijima, razvijaju svoje vještine koristeći različitu tehnologiju, a u konačnici i da razvijaju medijsku pismenost.


[OPŠIRNIJE]Na drvnoj radionici učenici VI. OŠ Varaždin stječu korisna znanja i vještine
Dario Mijač / datum: 25. 10. 2017. 10:54

Zamišljena kao učionica na otvorenome Drvna radionica dio je školske zadruge „Šestica“ te je privukla brojne učenike koji uživaju u učenju i radu na svježem zraku. Dosadašnji rad pokazao je kako učenici više uživaju u učenju, opušteniji su, komunikativniji, skloniji timskome radu te razvijaju svoje samopouzdanje obavljajući različite zadatke.


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava informatike - LOGO
Danijel Lukić / datum: 13. 10. 2017. 08:19

Stjecanje dodatnih znanja i sposobnosti za učenike koji pokazuju pojačani interes za odabrano područje programiranja. Razvijanje algoritamskog načina razmišljanja pri rješavanju problema.


[OPŠIRNIJE]Estetsko uređenje
Ivan Duić / datum: 13. 10. 2017. 08:08

Učenici brinu o estetskom izgledu škole kroz odabir  likovnih radova za izlaganje, izradom elemenata za pozornicu školskih priredbi.


[OPŠIRNIJE]Teškoće nisu prepreka
Sandra Šenkiš / datum: 8. 10. 2017. 12:52

Učenici 6. osnovne škole i Polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin, aktivno sudjeluju u projektu Teškoće nisu prepreka. Tijekom školske godine organiziramo radionice i druženja u našoj školi i u Centru. Za vrijeme rada i druženja učenici izmjenjuju iskustva, međusobno si pomažu i druže se. Razvijaju osjećaj empatije i međusobnog prihvaćanja. 


[OPŠIRNIJE]Školski debatni klub
Zdenka Šopar / datum: 8. 10. 2017. 12:46

Stjecanje vještina uljuđenog raspravljanja u afirmacijskoj i negacijskoj skupini, vježbanje javnog nastupa, prevladavanje straha od govorenja, priprema debatnoga kluba za natjecanje, razvijanje kompetencija za cjeloživotno učenje, razvijanje vještine slušanja i govorenja.


[OPŠIRNIJE]Šah
Marko Martinec / datum: 8. 10. 2017. 12:44

Cilj je da šahom djeca vježbaju vještinu rješavanja problema, povećaju koncentraciju i ustrajnost na rješavanju zadataka. Nadalje kroz šah djeca uviđaju na važnost analiziranja problema, razvijaju se vizualne sposobnosti i samostalno donošenje brzih odluka pod vremenskim pritiskom.
 


[OPŠIRNIJE]Sportska grupa
Vesna Gašparić / datum: 8. 10. 2017. 12:41

Već dugi niz godina na našoj školi učenici koji žele uključuju se u sportsku grupu kao izvannastavnu aktivnost. Voditeljica grupe, Vesna Gašparić, radosno ih dočekuje i zajedno s njima osmišljava i planira satove i sadržaje.


[OPŠIRNIJE]Scenska grupa
Lovorka Draginić / datum: 2. 10. 2017. 12:02

Mali smo, razigrani, brzi, okretni, volimo glumiti, plesati, pjevati. 


[OPŠIRNIJE]Radijska emisija
Branka Kiđemet / datum: 2. 10. 2017. 11:56

Radijska grupa tijekom cijele godine surađuje sa svim učenicima škole od 1. do 8. razreda. Svaki razred odabere temu koju razradi sa razrednikom na satu razrednika, odaberu 4 do 5 učenika predstavnika, koji potom sa voditeljicom radijske pregledaju tekst, prorade na čitanju teksta i na kraju snime sa ravnateljem škole svoju emisiju. 


[OPŠIRNIJE]Promet
Marko Martinec / datum: 2. 10. 2017. 11:54

Stečena znanja, stavovi i vještine donose sigurnost učeniku-biciklistu, učeniku-pješaku i ostalim sudionicima u prometu. Učenici su dodatno motivirani natjecanjem “Sigurno u prometu“. 


[OPŠIRNIJE]Scenska grupa na engleskome jeziku
Natalija Hranjec / datum: 2. 10. 2017. 11:32

Aktivnost na kojoj se njeguje upotreba engleskog jezika kroz igrokaze, pjesmice i sl. Sudjeluju učenici i nižih i viših razreda, ovisi o prigodi. Od igrokaza su učenici zadnjih nekoliko godina imali The Prince Frog (Princeza i žabac), The Fox and the Hedgehog (Lisica i jež) and The Little Red Riding Hood (Crvenkapica).


[OPŠIRNIJE]Međunarodni projekti i partnerski odnosi sa školama
Tina Ivčić / datum: 2. 10. 2017. 11:19

Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. 


[OPŠIRNIJE]Novinarska grupa - Njemački jezik
Marijana Martinec / datum: 1. 10. 2017. 15:00

Od školske godine 2016./2017. u 6. osnovnoj školi Varaždin djeluje grupa učenika od 4. do 8. razreda, koji stvaraju privlačne i učenicima razumljive novinarske članke na njemačkom jeziku  te ih putem teksta, slike ili videozapisa objavljuju  na web stranici škole. 


[OPŠIRNIJE]Mali tehničari

Cilj „Malih tehničara“ je okupiti  što više učenika i omogućiti im da primjerenim metodičkim postupcima uz voditeljstvo učitelja mentora razvijaju svoje sklonosti i interese, stječu znanje i vještine te razvijaju stvaralačke sposobnosti u području prirodnih i tehničkih znanosti.


[OPŠIRNIJE]Mali istraživači
Mihaela Vrbnjak Grđan Aleksandra Oreški / datum: 1. 10. 2017. 14:42

Mali istraživači su izvanastavna aktivnost u kojoj je učenicima omogućen razvoj prirodnoslovne pismenosti. Kroz različite načine učenja otkrivanjem, izvođenjem različitih pokusa i mikroskopiranjima učenici razvijaju vrijednosti znanstvenog i inovativnog načina razmišljanja koji je važan kao sredstvo shvaćanja prirode u kojem je svatko odgovoran u promjenama.


[OPŠIRNIJE]Likovna grupa
Ivan Duić Željka Dugi Sokač / datum: 1. 10. 2017. 14:35

Likovna grupa učenika 1.-4. razreda okuplja zaljubljenike u boje, kistove, tempere, papire, škare… Čine ju učiteljica i učenici koji se trude svojim radom zadiviti svakog promatrača.


[OPŠIRNIJE]Keramičarska grupa
Ružica Trogrlić Ružica Martinec Ivan Duić / datum: 1. 10. 2017. 14:22

Keramičarske grupe djeluju u razrednoj nastavi i u predmetnoj nastavi. Dio su Učeničke zadruge Šestica. Stotinjak je učenika svake godine uključeno u rad sa glinom. 


[OPŠIRNIJE]Mladi čuvari prirode, biologija - fakultativno
Mihaela Vrbnjak Grđan / datum: 1. 10. 2017. 14:10

Izvannastavna aktivnost Mladi čuvari prirode pridonosi stvaranju učenikove cjelovite slike o svemu što nas okružuje u svijetu. Razvija kod učenika odgovornost prema živim bićima u cjelini. Učenici će voditi brigu o pet akvarija, dva terarija i tri insektarija u školi. Također će steći vještine biološkog vrtlarenja u školskom povrtnjaku. 


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava kemija
Mihaela Vrbnjak Grđan Karmen Holenda / datum: 1. 10. 2017. 13:40

Jedna od najvažnijih zadaća nastave kemije jest razvijati interes učenika prema prirodnim znanostima i pokazati da su znanja iz područja prirodnih znanosti dio opće kulture. Nastavom kemije  (fizike i biologije) učenici  trebaju lakše razumjeti svijet oko sebe te shvatiti da se suvremena civilizacija temelji na primjeni znanja iz prirodnih znanosti.


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava biologije
Mihaela Vrbnjak Grđan Karmen Holenda / datum: 1. 10. 2017. 13:35

Nastavni program temelji se na osnovnim sadržajima bioloških znanosti i učenicima omogućuje upoznavanje živoga svijeta te zakonitosti koje u njemu vladaju. Osim stjecanja znanja, želi se razviti kod učenika prirodoznanstveni način mišljenja, spremnost i primjerenu odgovornost za primjenu stečenih znanja u životu.


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Hrvatsko-američkim društvom
Natalija Hranjec / datum: 1. 10. 2017. 13:25

Suradnja je započela 2014. godine i odvija se putem sudjelovanja učenika naše škole (uglavnom 7. i 8. razreda) u radionicama ili projektima organiziranih od strane HAD-a.


[OPŠIRNIJE]Etno grupa
Nikolina Kelemenić / datum: 29. 9. 2017. 10:36

Etno grupa predvođena je učiteljicom Nikolinom Kelemenić (učiteljica razredne nastave). Nastala je kao plod suradnje CTK i koreografa Krešimira Plantaka te naše škole. 


[OPŠIRNIJE]Eko škola – cvjećarska grupa
Petra Kanešić / datum: 29. 9. 2017. 10:25

Naša škola sudjeluje u programu Eko škola od 2004. godine. Nagrađeni smo zlatnim statusom za višegodišnju brigu o okolišu, štednji energije, razvrstavanju otpada i razvoju ekološke osviještenosti kod djece i roditelja.


[OPŠIRNIJE]Domaćinstvo
Nives Blažunaj Gordana Lešnjak / datum: 29. 9. 2017. 10:16

Domaćinstvo je izvannastavna aktivnost koju u našoj školi provodimo od školske godine 2015/2016.


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava iz povijesti za 8. razrede
Bojana Perko / datum: 29. 9. 2017. 10:09

Dodatna nastava je namijenjena učenicima koji žele proširiti znanje iz povijesti te učenicima koji su spremni svoje znanje pokazati na natjecanju. Zainteresirani učenici će se uključiti u projekte Šafran i Znanjem protiv mržnje


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava iz geografije
Vera Hlapčić Alenka Bađun / datum: 29. 9. 2017. 10:04

Dodatna nastava iz geografije organizirana je za učenike od 5. do 8. razreda. Cilj je poticanje interesa za geografiju, proširivanje gradiva iz redovne nastave, pripremanje učenika za školsko, županijsko i državno natjecanje. 


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava iz matematike
Dario Maltarski / datum: 29. 9. 2017. 10:03

Dodatna nastava iz matematika organizirana je za učenike 6. a i 6. d razreda (1 sat tjedno, 35 sati godišnje), te za učenike 8. b i 8. d razreda (1 sat tjedno, 35 sati godišnje) koji žele unaprijediti svoja matematička znanja i vještine te se okušati u rješavanju zahtjevnijih i raznovrsnijih matematičkih i logičkih zadataka od onih koji se rade na redovnoj nastavi. Pristupanje školskom natjecanju omogućeno je svim zainteresiranim učenicima.


[OPŠIRNIJE]Novinarska grupa
Anita Perkov Ivana Canjuga Ida Lacković / datum: 28. 9. 2017. 18:50

Novinarska grupa predvođena je učiteljicama Ivanom Canjuga (učiteljica hrvatskog jezika), Idom Lacković (učiteljica razredne nastave) i Anitom Perkov (učiteljica hrvatskog jezika). U Novinarskoj se grupi uči o osnovama novinarstva. 


[OPŠIRNIJE]Rano učenje fizike
Jelena Bajkovec / datum: 28. 9. 2017. 18:16

Rano učenje fizike je izvannastavna aktivnost na kojoj se učenici 6.ih razreda mogu upoznati sa zakonima fizike na zabavan i poučan način. Izvodeći pokuse  i istražujući pojave oko nas uče o prisutnosti fizike u svakidašnjem životu. 


[OPŠIRNIJE]Mali informatičari
Margareta Živković Jelena Bajkovec / datum: 28. 9. 2017. 18:13

Učenici usvajaju informatičke sadržaje s ciljem stjecanja znanja i vještina za korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije, kao i stvaranje temelja za nadogradnju znanja.


[OPŠIRNIJE]DOD fizika
Jelena Bajkovec / datum: 28. 9. 2017. 18:08

Viša razina znanja za učenike koji pokazuju interes za prirodne znanosti. Uspješno priprema učenika na svladavanje kompleksnijih problemskih zadataka  te uspješna priprema za natjecanje. 


[OPŠIRNIJE]Astronomska grupa
Alenka Bađun Bojana Perko / datum: 28. 9. 2017. 18:04

Proširiti znanje učenika vezano uz gradivo astronomije, poticati kod učenika interes za sadržaje vezane uz astronomiju, ponuditi nadarenim učenicima i onima koji su posebno zainteresirani za predmet dodatne sadržaje.


[OPŠIRNIJE]Povijesna grupa
Vera Hlapčić / datum: 28. 9. 2017. 17:52

U rad Povijesne grupe VI. osnovne škole Varaždin mogu se uključiti svi učenici naše škole od petog do osmog razreda. Tijekom školske godine članovi Povijesne grupe imaju brojne aktivnosti.


[OPŠIRNIJE]„Varaždinski slavuji“- dječji zbor VI. osnovne škole Varaždin
Ružica Kapitan / datum: 28. 9. 2017. 17:43

Dječji zbor „Varaždinski slavuji“ VI. OŠ Varaždin osnovan je 1998.g., a od osnutka do danas djeluje pod umjetničkim vodstvom dirigentice maestre Ružice Kapitan.


[OPŠIRNIJE]Vjeronaučna scenska grupa
Ljiljana Posavec Zavrtnik / datum: 28. 9. 2017. 17:37

Vjeronaučnu scensku grupu vodi vjeroučiteljica Ljiljana Posavec Zavrtnik. Grupa obično broji 10 do 15 članova. Dramsko-pedagoški postupci koji se primjenjuju  u radu predstavljaju oblik iskustvenog poučavanja jer djeca najbolje uče ono što iskuse, osjete, učine i dožive.


[OPŠIRNIJE]Theatergruppe "Engelchen und Bengelchen"
Dajana Leich / datum: 28. 9. 2017. 17:27

Scenska grupa "Engelchen und Bengelchen" već 7 godina omogućava djeci učenje njemačkog jezika kroz glumu, igru i zabavu. Polaznici grupe su učenici od 5. do 8. razreda. Svake godine grupa nastupa u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu u sklopu projekta "Theaterspiele". 


[OPŠIRNIJE]ŠSD Šesta
Tomica Kanoti / datum: 28. 9. 2017. 17:19

Školsko sportsko društvo Šesta okuplja učenike zbog svrhe provođenja izvannastavnih sportskih aktivnosti u okviru kojih učenice i učenici treniraju jedan ili više sportova, te sudjeluju na školskim sportskim natjecanjima na međurazrednoj, gradskoj, županijskoj i državnoj razini na kojima naši učenici postižu zapažene rezultate.


[OPŠIRNIJE]Školski čitateljski klub Knjigoljupci za šest
Zdenka Šopar / datum: 28. 9. 2017. 17:14

Klub je osnovan zbog  promicanja i poticanju čitanja te razvijanja svijesti o važnosti i utjecaju čitanja i pismenosti. 


[OPŠIRNIJE]Prva pomoć
Valentina Vrbec / datum: 28. 9. 2017. 17:00

Izvannastavna aktivnost Prva pomoć sastoji se od teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio odnosi se na usvajanje znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu i međunarodnom humanitarnom pravu. Kroz praktični dio učenici vježbaju osnovne postupke pružanja prve pomoći koji se primjenjuju do dolaska hitne medicinske pomoći, a što naposljetku nekome može  spasiti život. 


[OPŠIRNIJE]Projekt Šafran
Bojana Perko / datum: 28. 9. 2017. 16:52

Nastavak rada u projektu Šafran u kojem učenici sade lukovice šafrana u spomen na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece stradale tijekom Holokausta. Cilj projekta je upoznati učenike s temom o Holokaustu i podizati svijet o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti kao i kontinuirano učiti o važnosti tolerancije i poštovanja.


[OPŠIRNIJE]Orijentacijsko trčanje
Karmen Holenda / datum: 27. 9. 2017. 16:58

Orijentacija je rekreacijska i natjecateljska aktivnost u prirodi koja je iz okvira planinarstva prerasla u zasebnu rekreativnu i natjecateljsku aktivnost i sport kojim rukovodi Hrvatski orijentacijski savez. 


[OPŠIRNIJE]Novinarska grupa na engleskom jeziku
Andreja Remar Vidrač / datum: 27. 9. 2017. 16:51

U novinarsku grupu na engleskom jeziku mogu se uključiti učenici koji su zainteresirani za pisanje novosti i tekstova na engleskom jeziku. Temu o kojoj će pisati dogovaraju s učiteljicom, a zatim samostalno napišu tekst, kojemu po želji mogu priložiti i fotografije. 


[OPŠIRNIJE]Mali građani, DND-Dječji forum
Rosana Štrocinger / datum: 27. 9. 2017. 16:43

Izvannastavna aktivnost sastoji se od dvije slične, ali opet različite aktivnosti. 


[OPŠIRNIJE]Kreativno pisanje
Miroslav Cmuk / datum: 27. 9. 2017. 16:40

U grupi "Kreativno pisanje", koju su drugu godinu zaredom pohodile učenice 7.a razreda, naglasak je stavljen na pisanje komentara. Da bi komentar bio autorski i samim time što uspješniji, polaznice su morale razvijati te usmenim i pisanim putem izražavati vlastite dojmove o zadanoj temi, odnosno problemu.


[OPŠIRNIJE]INA - odbojka
Tomica Kanoti / datum: 27. 9. 2017. 16:35

Usavršavanje tehničko taktičkih elemenata odbojke kontinuirano tokom školske godine. Proširenje i produbljivanje motoričkih znanja za učenike koji pokazuju sklonosti i interes za različite sportske aktivnosti. 


[OPŠIRNIJE]INA - badminton
Marinka Mak / datum: 27. 9. 2017. 16:30

U sklopu Školskog športskog društva „Šesta“ djeluje sekcija Badminton koja okuplja učenike i učenice od petog do osmog razreda, srijedom - osmi i deveti sat.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski jezik (dodatna nastava)
Zdenka Šopar Martina Špičko / datum: 27. 9. 2017. 16:26

Cilj dodatne nastave iz hrvatskoga jezika je razvijanje vještina i sposobnosti gramatičkog mišljenja, usmenog, pisanog i vizualnog komuniciranja u interpersonalnim i interkulturalnim situacijama osobnog i javnog života, a onda i priprema za natjecanja iz hrvatskoga jezika.


[OPŠIRNIJE]Dodatna nastava iz engleskoga jezika
Filip Novosel / datum: 27. 9. 2017. 16:22

Na satovima dodatne nastave iz engleskog jezika, ove, kao i prethodnih godina, sudjeluju učenici osmih razreda. Na satovima sudjeluju učenici izbornog i 1. stranog jezika koji su pokazali veći interes za predmet, a pristupanje školskom natjecanju omogućeno je svim zainteresiranim učenicima.


[OPŠIRNIJE]Dramska grupa
Martina Špičko / datum: 27. 9. 2017. 16:19

Dramska skupina pod vodstvom mentorice Martine Špičko djeluje od 2013. godine. U rad skupine uključeni su učenici od 5. do 8. razreda. Dramsku skupinu pohađaju kreativni, zaigrani i  maštoviti učenici koji žele pokazati svoje glumačke vještine na kazališnim daskama. 


[OPŠIRNIJE]Dani sjećanja i ponosa
Bojana Perko / datum: 27. 9. 2017. 16:13

Aktivnost je usmjerena na obilježavanje važnih međunarodnih datuma te blagdana u Republici Hrvatskoj. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju