preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2964625
Knjižnica

 

Popis školske lektire

Za promociju romana Cvikeri i cinkeri Miroslava Cmuka načelnik općine Maruševec donirao školi pet primjeraka
Nataša Narančić / datum: 14. 3. 2024. 15:15

Iako će Školski dan stripa ove godine učenici provesti na proljetnim praznicima, aktivnosti u spomen na Miroslava Cmuka nastavit će se u tjednu povratka učenika u školu.

 


[OPŠIRNIJE]



Učenici 2. b razreda obilježili Dan žena u školskoj knjižnici
Nataša Narančić / datum: 11. 3. 2024. 15:11

Na Međunarodni dan žena učenici 2. b razreda sat Hrvatskoga jezika proveli su u školskoj knjižnici. S knjižničarkom su najprije porazgovarali o povijesti i značaju toga dana, a zatim su spomenuli  osobe kojima su prvima čestitale taj dan - svoje majke, sestre, bake, učiteljice i ostale drage, bliske osobe.


[OPŠIRNIJE]



Paint & kids champagne - likovno-književna radionica za darovite učenike
Nataša Narančić Maja Šarec Dvorski / datum: 4. 3. 2024. 10:06

U školskoj knjižnici VI. osnovne školi Varaždin tijekom zimskoga odmora za učenike, od 19. do 21. veljače, održana je zanimljiva i kreativna likovno-književna radionica za darovite učenike Paint & kids champagne u kojoj je sudjelovalo jedanaest učenica od šestog do osmog razreda.


[OPŠIRNIJE]



Učenice 7. i 8. razreda predstavljale školu na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda
Nataša Narančić / datum: 1. 3. 2024. 20:20

Učenice VI. osnovne škole Varaždin Mila Šekez (7. b), Eva Vrček (8. d) i Tara Šipek (8. d) pokazale su svoje čitalačke vještine na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda održanom 29. veljače 2024. u Osnovnoj školi Trnovec koja je već tradicionalno domaćin ovoga natjecanja.


[OPŠIRNIJE]



Učenica Mina Zadravec nagrađena na BookTube kanalu Mjeseca hrvatske knjige
Nataša Narančić / datum: 11. 2. 2024. 22:04

Mina Zadravec, učenica 5. a razreda VI. osnovne škole Varaždin, nagrađena je za svoj videozapis u kojem je predstavila slikovnicu o slavnoj meksičkoj slikarici Fridi Kahlo.


[OPŠIRNIJE]



Mali (i) velikani: upoznajemo Ivanu Brlić-Mažuranić
Ivana Canjuga / datum: 1. 2. 2024. 17:43

Kreativna i istraživačka 150. obljetnica rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. 


[OPŠIRNIJE]



Školska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda
Nataša Narančić / datum: 22. 1. 2024. 18:37

U ovogodišnjoj sezoni kviza znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda, nacionalnog projekta za poticanje čitanja, s temom Čitam, mislim, razgovaram… među naslovima za osnovne škole našli su se romani: Moja baka je zmaj Melite Rundek, Trči… Ne čekaj me! Bojane Meandžije i Zeleni pas Nade Mihelčić. Na školskoj razini iz naše su škole sudjelovale su tri učenice: Tara Šipek (8. d), Eva Vrček (8. d) i Mila Šekez (7. b).


[OPŠIRNIJE]



Čitateljski klub na istraživačkom zadatku u gradskoj knjižnici
Nataša Narančić / datum: 22. 1. 2024. 16:45

Jedna od aktivnosti u projektu Mali (i) velikani, u kojem će učenici pobliže upoznati znamenite osobe iz Hrvatske i svijeta, izrada je kviz kartica, odnosno kartaške društvene igre sa zanimljivostima o poznatim osobama. 

No, da bi kviz kartice izradili, o svim je tim osobama potrebno napraviti detaljno istraživanje i zabilježiti mnogobrojne informacije. Upravo su se s tim ciljem u srijedu 17. siječnja članice Čitateljskog kluba predmetne nastave, sedam učenica 5. i 6. razreda, u pratnji knjižničarke zaputile u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Metel Ožegović Varaždin. 


[OPŠIRNIJE]



Projekt Mali (i) velikani financiran na natječaju MZO-a
Nataša Narančić / datum: 29. 12. 2023. 23:07

Prema Odluci o financiranju projekata prijavljenih na Javni poziv za sufinanciranje projekata rada s darovitim učenicima u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2023./2024., koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, financiran je i budući projekt VI. osnovne škole Varaždin Mali (i) velikani.


[OPŠIRNIJE]



Kviz Božićni znalci
Nataša Narančić / datum: 29. 12. 2023. 22:25

Uz mnoge predblagdanske aktivnosti u VI. osnovnoj školi Varaždin ove se godine po prvi put održala i jedna nova. Riječ je o kvizu Božićni znalci na kojem su učenici razredne i predmetne nastave imali priliku sudjelovati 22. prosinca u maloj dvorani.


[OPŠIRNIJE]



Novinarska skupina snimila reportažu o školskoj knjižnici
Ivana Zidar / datum: 6. 12. 2023. 11:42

Učenice polaznice Novinarske skupine tijekom studenog marljivo su s učiteljicom Ivanom Zidar istraživale jednu novinarsku vrstu – reportažu. 


[OPŠIRNIJE]



Maša Šekez najčitateljica Gradske knjižnice „Metel Ožegović“
Nataša Narančić Ivana Zidar / datum: 20. 11. 2023. 09:10

I drugu godinu zaredom VI. osnovna škola Varaždin ima najčitateljicu. Ove je godine ta titula pripala učenici 3. d razreda Maši Šekez. U kategoriji učenika nižih razreda Maša je pročitala najviše knjiga u gradu, i to čak njih 99.


[OPŠIRNIJE]



Kreativni učenici izrađivali straničnike na satu Likovne kulture
Nataša Narančić / datum: 13. 11. 2023. 17:32

Odabrati samo jednu knjigu koja te se posebno dojmila i koja ti se urezala u pamćenje nije uopće jednostavno. Upravo su taj zadatak dobili učenici 8. c, 7. b, 7. d i 5. c razreda te su povodom Dana hrvatskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige pokazali svoju kreativnost izradom straničnika s motivima svojih najdražih knjiga.


[OPŠIRNIJE]



Književnost bez granica!
Ivana Canjuga / datum: 9. 11. 2023. 08:57

Cilj je ovogodišnje manifestacije Mjeseca hrvatske knjige ukazati na važnost prevoditelja. Cilj je i podsjetiti na neprocjenjivu vrijednost književnog prevođenja zahvaljujući kojemu strana književnost, njezini klasici i suvremenici, hrvatskim čitateljima prestaju biti strani te zahvaljujući kojemu i hrvatska književnost leti preko granica svoje domovine i osvaja inozemnu publiku.


[OPŠIRNIJE]



Prevoditeljski izazov povodom Mjeseca hrvatske knjige
Nataša Narančić / datum: 6. 11. 2023. 15:06

Nacionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 1995. godine od 15. listopada do 15. studenog u organizaciji Knjižnica grada Zagreba. Osim središnjih programa koji se održavaju u cijeloj zemlji, svaka ustanova ima mogućnost osmisliti i organizirati vlastite programe koji će za cilj imati poticanje čitanja.

Ovogodišnje izdanje Mjeseca hrvatske knjige, sa sloganom Nek' ti riječ ne bude strana(c), posvećeno je prevoditeljima, odnosno književnom prevođenju pa je tako i za naše učenike organizirana aktivnost koja će im osvijestiti da su i prevoditelji također književnici te da njihov posao nije nimalo lak.


[OPŠIRNIJE]



Mediji o projektu Zaigraj (inter)aktivno!
Nataša Narančić / datum: 29. 8. 2023. 17:14

CARNET-ov portal škole.hr prenio je članak o projektu Zaigraj (inter)aktivno!

 


[OPŠIRNIJE]



RSS


preskoči na navigaciju