preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3020246
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Božić u informatičkoj učionici
Autor: Ema Štrocinger, 23. 12. 2022.

Pripreme su u tijeku, Božić kuca na vrata te su učenici na posljednjim satovima informatike obilježili njegov dolazak.


3. b, 3. c i 3. d razredi su u ovo predbožićno vrijeme učili o sigurnosti na internetu, ali i kako ta sigurnost može biti ugrožena. Naučili su da računalni virusi mogu naštetiti našem računalu na različite načine: usporiti rad računala, izbrisati važne podatke, slati poruke drugima i mnogo drugih stvari.

Zadatak koji su učenici dobili na satu bio je nacrtati jedan božićni virus, osmisliti mu ime te što bi on radio računalima ako bi ona bila njime zaražena. Učenici su osmišljavali simpatična imena virusa kao na primjer: Božice, Ho ho ho virus...

Virusi koje su učenici osmislili bili su dobri i loši. Dobri virusi su: slali lijepe božićne poruke, ukrašavali računalo s božićnim ukrasima, ulazili u božićne igre i brisali druge viruse. Učenici su osmislili i loše viruse koji su: slali naše podatke drugima, blokirali računalo ako korisnik ne igra božićne igre, uzimali poklone i razne druge stvari.

Svaki učenik koji je želio, mogao je razredu predstaviti svoj božićni virus te pojasniti kako on funkcionira. Nakon predstavljanja radova u svakom razredu, učenici su odabrali 3 najbolja rada.

Svi radovi bili su iznimno kreativni, a sve radove i pobjednike iz svakog razreda, možete pogledati u 1. galeriji slika.

Osim božićnih virusa, učenici su se podsjetili kako je to raditi u programu Word koji su naučili prošle godine. Ponovili smo glavne značajke programa, naučili nešto novo te krenuli u izradu božićnih čestitka.

Učenici su čestitke pisali svojoj obitelji, prijateljima ili učiteljima, a kako su one ispale, možete pogledati u 2. galeriji slika.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju