preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3025682
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Održana Godišnja skupština Orijentacijskoga kluba Varaždin
Autor: Karmen Holenda, 2. 1. 2023.

U četvrtak 15. prosinca u VI. osnovnoj školi Varaždin održana je Godišnja skupština Orijentacijskoga kluba Varaždin.


Učiteljica Karmen Holenda, voditeljica izvannastavne aktivnosti Orijentacijsko trčanje i predsjednica Orijentacijskoga kluba Varaždin, pozdravila je prisutne te najprije čestitala učenici Luciji Šantek koja je na prošlogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u preciznoj orijentaciji nastupila prvi put te ostvarila 25 od 30 točnih odgovora.

Dopredsjednik kluba Siniša Lah izvijestio je o aktivnostima i radu kluba u 2022. godini.

Na natjecanjima Kupa Hrvatske osvojeno je 8 zlatnih, 9 srebrnih i 11 brončanih medalja, a na natjecanju Sprint kupa 3 zlatne, 7 srebrnih i 3 brončane medalje. U ukupnom poretku po kategorijama Kupa Hrvatske najbolji plasman zauzela je Ema Juričan – 1. mjesto u kategoriji Ž14. U kategoriji M70 Milan Turkalj zauzeo je 3. mjesto. U kategoriji M14 Mario Lah osvojio je 3. mjesto. Ostvaren je i plasman na Prvenstvo Hrvatske na dugim stazama – 1. mjesto osvojila je Ema Juričan u kategoriji Ž14, a drugo mjesto zauzeo je Mario Lah u kategoriji M14. Na srednjim stazama na Prvenstvu Hrvatske 1. mjesto osvojila je Ema Juričan u kategoriji Ž14, a 2. mjesto Mario Lah u kategoriji M14 te Milan Turkalj u kategoriji M70.

Na Prvenstvu Hrvatske u sprintu 1. mjesto osvojila je Eva Šantek u kategoriji Ž12, a 2. mjesto osvojio je Milan Turkalj u kategoriji M65.

Najperspektivniji je član Orijentacijskoga kluba Varaždin, prema listi Hrvatskog orijentacijskog saveza, Ema Juričan s 547,84 boda i 45. mjestom u ukupnom poretku, a slijede ju Miroslav Hanjš i Milan Turkalj.

Klub je organizirao dva natjecanja Hrvatskog orijentacijskog saveza: Centrum Mundi održan u Ludbregu 26. ožujka 2022. godine sa 137 prijavljenih natjecatelja te Trakošćan Open održan 7. svibnja 2022. godine sa 156 natjecatelja. Odrađeno je šest orijentacijskih treninga u suradnji s Orijentacijskim klubom Međimurje, a održan je i kamp za mlade na kojemu je trinaestero djece usavršavalo svoje tehnike orijentiranja.

Krunoslav Canjuga postao je trener Orijentacijskog kluba Varaždin, a zajedno sa Sinišom Lahom završio je i tečaj za kontrole i postavljače staza.

Održane su razne aktivnosti vezane za prezentaciju i promociju orijentacijskog sporta na području Varaždina i Varaždinske županije, među kojima je potraga za pisanicama te utrka za sudionike Erasmus+ programa. Tijekom svibnja organizirane su dvije utrke za oko 50 sudionika ljetnog kampa, tijekom srpnja dvije utrke za sudionike Ljetnog sportskog višeboja zajednice sportskih udruga te brojne druge aktivnosti.

U zimski trening orijentacije, poznatiji kao Zimska liga, uključuje se dosta članova koji na taj način ostvaruju bodove za klub. Zaključeno je da su sve planirane aktivnosti za 2022. godinu uspješno realizirane.

U nastavku sastanka istaknute su planirane aktivnosti za 2023. godinu koje, osim utrka, uključuju razne društvene događaje za članove, rekreativce i građane, među kojima su Uskrsni zeko, Halloween te Utrka sv. Nikole. Također, u svibnju se planira obilježavanje Svjetskog dana orijentacije. Svi su članovi izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima u 2022. godini te nadu da će i sljedeća godina biti jednako uspješna za klub.

Ostatak fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju