preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3025740
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Gradska smotra LiDraNo 2023.
Autor: Ivana Canjuga, 10. 2. 2023.

Ovogodišnja Gradska razina smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo 2023. održana je 8. veljače u našoj školi i to uživo prvi put nakon početka pandemije koronavirusa.


Ove godine izvedeno je petnaest pojedinačnih scenskih nastupa te šest skupnih scenskih nastupa. Učenici su vrlo vješto te s puno žara i natjecateljskog duha predstavili svoje glumačke sposobnosti te su bili uvjerljivi u svojim izvedbama monologa, kazivanja poezije, recitala ili pak dramsko-scenskih igri.

Našu školu u dramsko-scenskom izrazu predstavljali su: Stjepan Canjuga, Elizabeta Canjuga, Zrinka Hranjec, Eva Andesilić, Katarina Kajić, Rosa Minđek, Jan Rendić, Tara Šipek, Eva Vrček i Matilda Turkalj u skupnom scenskom izvođenju Šume Striborove pod mentorstvom Nataše Narančić dok je u pojedinačnim scenskim nastupima sudjelovala Eva Vrček (monolog Bijela soba, mentorica Nataša Narančić), Fran Grabar (kazivanje poezije Nema za mačke škole, mentorica Ivana Canjuga), Matilda Turkalj (monolog Ponedjeljak, mentorica Nataša Narančić) i Jan Rendić (monolog Uplašen, mentorica Anita Perkov). Vidjelo se da su svi uživali u onome što rade pa ni rezultati nisu izostali. Povjerenstvo za dramski izraz na okruglom stolu pohvalilo je nastup svih glumaca te odabralo četvero učenika koji prolaze na višu razinu iz pojedinačnih scenskih nastupa i još četiri skupna scenska nastupa.

U kategoriji literarnih radova našu školu predstavljali su Roko Hitrec (Žena s visokog mosta) mentorice Nataše Narančić i Jan Drenovački (Okreni stranicu) mentorice Zdenke Šopar dok je u kategoriji novinarskih radova našu školu predstavljala Nera Krečak (intervju Sedmobojka Jana Koščak) mentorice Nataše Narančić. U kategoriji radijskih izraza sudjelovali su učenici Fran Ernoić i Lara Gregurić s radijskom emisijom Od A do Ž mentorice Zdenke Šopar.

Izrazito smo ponosni što su se učenici, koji su nastupili s dramsko-scenskom igrom Šuma Striborova, plasirali na županijsku razinu smotre LiDraNo.

Povjerenstva za literarni, novinarski i radijski izraz imala su pune ruke posla. Članovi povjerenstva pohvalili su sve sudionike, bilo im je zadovoljstvo čitati i slušati učeničke radove u svim kategorijama te smo ponosni što su za županijsku razinu, iz naše škole, predloženi radovi iz svih navedenih kategorija.

Hvala svim sudionicima smotre na čelu s mentorima i članovima povjerenstava. Za organizaciju i vodstvo smotre zahvaljujemo učiteljima hrvatskog jezika i knjižničarki VI. osnovne škole Varaždin koji su u ime domaćina organizirali i predvodili smotru, zatim mnogim učiteljima na suradnji, učiteljicama u produženom boravku, stručnoj službi i tehničkom osoblju kao i ravnatelju bez kojih ova smotra ne bi ostvarila svoj puni uspjeh.

Čestitamo svima! 

Predloženi za županijsku smotru LiDraNo 2023.

Povjerenstvo za literarni izraz u sastavu Milorad Kučar, Kristinka Štefan i Lara Furjan Kralj za županijsku smotru LiDraNo 2023. odabralo je radove učenika:

Ana Bistrović, mentorica Andreja Kranjčić, IV. OŠ

Paula Kolarić, mentorica Andreja Kranjčić, IV. OŠ

Nika Vukalović, mentorica Ana Ilić, I. OŠ

Bela Bejuk, mentorica Ana Ilić, I. OŠ

Kaja Marinović, mentorica Ana Ilić, I. OŠ

Jana Novak, mentorica Ana Ilić, I. OŠ

Aurora Žabčić, mentorica Martina Lakuš, Katolička OŠ Sv. Uršule

Jan Drenovački, mentorica Zdenka Šopar, VI. OŠ

Povjerenstvo za novinarski izraz u sastavu Sanja Biškup, Matea Kovačić, Aleksandra Damjanić za županijsku smotru LiDraNo 2023. odabralo je radove učenika:

Nina Zebec, mentorica Marija Hublin, I. OŠ

Kaja Zavrtnik, mentorica Marija Hublin, I. OŠ

Ana Mandek, mentorica Ružica Gregurić, I. OŠ

Nera Krečak, mentorica Nataša Narančić, VI. OŠ

Ariana Sejdić, mentorica Mirjana Halusek, II. OŠ

Kiara Kranjčić, mentorica Mirjana Halusek, II. OŠ

Povjerenstvo za dramsko-scenski izraz u sastavu Željka Rabuzin, Sanja Sodar Trakoštanec i Jelena Šinjur za županijsku smotru LiDraNo odabralo je:

DRAMSKI IZRAZ – POJEDINAČNO

Uspomena na jednog plesača, Miroslav Krleža, učenica Ema Bošnjaković, mentorica Ana Ilić, I. OŠ

Odrasle osobe, Luko Paljetak, učenica Paula Štimec, mentor Saša Sokol, Katolička OŠ Sv. Uršule

Neustrašiva baka, Sanja Pilić, učenica Monika Gerbus, mentorica Andreja Jošić, Katolička OŠ Sv. Uršule

Jesam li njihova, Nada Mihelčić, učenica Dora Vitković, mentorica Maja Šmic, II. OŠ

DRAMSKI IZRAZ – SKUPNI

Ona i on, autor rada Darko Cindrić, tekstove prilagodila Martina Lakuš, mentorica Martina Lakuš, Katolička OŠ Sv. Uršule

Šuma Striborova, Martina Špičko pema I. B. Mažuranić i Z. Pongrašić, mentorica Nataša Narančić, VI. OŠ

Obiteljski (ne)mir, rad skupine, mentorica Maja Šmic, II. OŠ

Panika u Strahogradu, I. Milley, mentorica Ružica Marčec, III. OŠ

 

Povjerenstvo za radijski izraz u sastavu Mirela Briševac, Martina Škrinjar i Božidarka Hošnjak za županijsku smotru LiDraNo odabralo je emisije učenika:

Bingo, Vita Bajsić, Mila Aralica, Iva Farkaš, mentorica Marija Hublin, I. OŠ

Od A do Ž, Fran Ernoć i Lara Gregurić, mentorica Zdenka Šopar, VI. OŠ

 

Ostatak fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju