preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2983458
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sjajni rezultati naših učenica na državnom natjecanju iz astronomije
Autor: Dario Maltarski, 11. 5. 2023.

Državno natjecanje iz Astronomije održano je u Makarskoj od 10. svibnja do 12. svibnja 2023. godine. Na natjecanju je sudjelovalo 43 učenika iz osnovnih škola i 36 učenika iz srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske. Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Stjepana Ivičevića u Makarskoj, koja se iznimno potrudila u organizaciji događaja. 


Natjecanje je započelo 11. svibnja 2023. godine u Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića u 8:30 sati. Učenici su pisali pismeni dio ispita tijekom jednog sata, nakon čega je slijedila prezentacija i obrana rada. 

U kategoriji sedmih razreda, sudjelovale su i učenice iz VI. osnovne škole Varaždin, koje su ostvarile izvanredne rezultate. Čestitamo Zari Manojlović iz 7.a razreda na osvajanju 1. mjesta s impresivnih 92.50/100 bodova te Steli Nöthig iz 7.b razreda na osvajanju 3. mjesta s izvrsnim rezultatom od 74.25/100 bodova. 

Zara, koja je bila najbolje ocijenjena u ispitu, radu i obrani rada, predstavila je svoj rad pod nazivom "Možemo li pomoću kuglastih jata procijeniti središte Mliječne staze i starost svemira?", dok je Stela uspješno obranila svoj rad pod nazivom "Analiza položaja Sunca i Mjeseca tijekom 2022. godine i njihov utjecaj na Zemlju." 

U popodnevnim satima, nakon obrane rada, učenici i mentori su imali priliku razgledati grad Makarsku i posjetiti različite znamenitosti poput katedrale sv. Marka i česme na Kačićevom trgu te su se uputili u Prezentacijski centar Parka prirode Biokovo "Adrion – srce planine", gdje su saznali više o flori, fauni, geologiji i kulturnoj baštini tog područja. Također, posjetili su i Malakološki muzej s impresivnom kolekcijom školjaka te Interpretacijski centar Veliki Kaštel i Botanički vrt Kotišina. 

Domaćini su se izuzetno potrudili da se svi sudionici osjete ugodno u njihovom gradu. Izuzetan trud, gostoprimstvo, organizacija natjecanja i ljubaznost domaćina stvorili su pozitivnu atmosferu koja je doprinijela uspjehu samog događaja. Na web stranicama škole domaćina možete pronaći više pojedinosti o natjecanju, službene rezultate svih natjecatelja, videosnimku otvaranja natjecanja te fotogaleriju. 

Uzbuđenje i uspješnost Državnog natjecanja iz Astronomije u Makarskoj ne mogu se svesti samo na izvještaj. Svi sudionici, učenici i mentori, kući se vraćaju puni pozitivnih dojmova o iskustvu koje su zajedno dijelili. S posebnim ponosom i čestitkama, želimo Zari Manojlović i Steli Nöthig mnogo uspjeha u budućnosti te da nastave svoj put istraživanja i strasti prema astronomiji. 

Dario Maltarski, učitelj matematike 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju