preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2982271
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Za promociju romana Cvikeri i cinkeri Miroslava Cmuka načelnik općine Maruševec donirao školi pet primjeraka
Autor: Nataša Narančić, 14. 3. 2024.

Iako će Školski dan stripa ove godine učenici provesti na proljetnim praznicima, aktivnosti u spomen na Miroslava Cmuka nastavit će se u tjednu povratka učenika u školu.

 


Prva od njih bit će predstavljanje njegova dječjeg romana Cvikeri i cinkeri u školskoj knjižnici 11. travnja u 9:50. Roman će predstaviti učitelj likovne kulture iz OŠ Petrijanec Mihael Bađun. Mihael je ilustrator ovoga romana, a surađivao je s Miroslavom i na brojnim drugim knjigama: Zvučna čitanka, Zvučna čitanka 2, romanu Zagorland te slikovnici Zmaj u krošnji kruške.

Za tu je prigodu VI. osnovna škola Varaždin dobila donaciju pet primjeraka romana Cvikeri i cinkeri od načelnika općine Maruševec Marija Klapše. Ta je velikodušna donacija omogućila našim učenicima da pročitaju ovaj dječji roman koji je objavljen posthumno u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Bizovcu i u međuvremenu je u cijelosti rasprodan.

Roman čini osam ulančanih priča o životu triju generacija osebujnih stanovnika jednoga sela čije životne priče u prvom licu, duhovitim i iskričavim stilom, pripovijeda desetogodišnji Fran. Autor oslikava arhaični i idilični život na selu u kojemu vladaju dječje „bande“ s praćkom kao glavnim oružjem i kućicom na stablu kao mjestom radnje.

Autorov jednostavan i duhovit, a učenicima vrlo blizak način pisanja razlog je zašto su ga neki već birali za izbornu lektiru, a sada kada je dostupan i u našoj knjižnici, vjerujemo da će ga otkriti i rado čitati i novi čitatelji.

Očekujemo vas 11. travnja na promociji, a načelniku općine Maruševec zahvaljujemo na donaciji.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju