preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2982271
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Radionica financijske pismenosti
Autor: Natalija Hranjec, 14. 3. 2024.

U 6.b razredu je u ponedjeljak 11.3.2024. godine bilo nadasve zanimljivo i poučno. Naime, pošto su Marin Galić, Eleonora Orlović i Tadej Lešnjak, članovi izvannastavne aktivnosti Poduzetništvo osvojili 2. mjesto na kvizu o financijskoj pismenosti, došao je red na nagrade. Uz ostalo, navedeni učenici su osvojili i radionicu o financijskoj pismenosti koje su cijelom razrednom odjeljenju 6.B održale zaposlenice Štedopisa, instituta za financijsko obrazovanje.


Radi se naime o udruzi koja je osnovana s ciljem poučavanja mladih kako upravljati svojim novcem i kako pokrenuti vlastiti posao. Štedopis su 2015. godine osnovali sveučilišni profesori, znanstvenici, novinari i poduzetnici da zajedno kreiraju inovativne programe financijskog obrazovanja s naglaskom na djecu i mlade kako bi buduće generacije bile financijske uspješne i izabrale poduzetništvo za svoj životni poziv.

U radionici koja je trajala jedan školski sat, učenici su se u interaktivnom predavanju dotakli raznih financijskih tema i pojmova kao što su upravljanje novcem, osobni proračun, prihodi, troškovi, štednja, tekući račun, kreditne i debitne kartice te su na taj način polako osvijestili za njih prilično nepoznato područje financija. Ono što su svi učenici zaključili na kraju radionice jest da je važno voditi tzv. osobni proračun jer on daje dobru sliku primanja (prihoda) i izdataka (troškova) u određenom razdoblju, a izrađuje se da bismo  znali koliko novca možemo potrošiti, a koliko nam ostaje za štednju i/ili ulaganja. To nam pomaže da lakše ostvarimo svoje ciljeve jer unaprijed planiramo kako s novcem.

Još se jednom zahvaljujemo timu Štedopisa a mi „Mali poduzetnici“ krećemo u neke nove avanture….

Kako je bilo na radionici možete vidjeti u galeriji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju