preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3020297
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Veselo na završnici Ljetnog sportskog višeboja na Dravskom kupalištu, a najbolje tek dolazi!
Autor: Mario Stančić, 12. 7. 2022.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, približila se završnica besplatnog dvotjednog 3. Ljetnog sportskog višeboja, a najbolje tek slijedi! Naime, nakon tjedan i pol sportskih aktivnosti u srijedu je na Dravskom kupalištu bilo druženje sudionika, više od 200 učenika od 3. do 7. razreda varaždinskih osnovnih škola, na kojem su dobili diplome i spomen majice, a u četvrtak i petak čeka ih iznenađenje.


 

Sudionike višeboja posjetili su gradonačelnik Neven Bosilj,  pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i gradskog vijeća Vesna Haluga te predsjednik Udruge kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije Dubravko Banek.

Paula Bosilj, učenica 6. razreda, rekla je da se za sudjelovanje u ljetnom višeboju odlučila jer se voli baviti sportom.

„Pošto praznike neću provesti doma jer se volim zabavljati i baviti sportom, mislim da je ovo super ideja. Bavili smo se raznim sporovima, nogometom, rukometom, plivanjem i jako je zabavno“, kazala je Paula koja misli da je bavljenje sportom izuzetno bitno, kako djeca ne bi bila na računalima i mobitelima već provodila vrijeme na svježem zraku.

Sa sudionicima Ljetnog sportskog višeboja bio je i gradonačelnik Neven Bosilj.

„Mislim da je ovo jedan od pametnijih projekata u koji smo uložili 103 tisuća kuna iz gradskog proračuna jer su djeca budućnost ovog grada. Možda se među ovom djecom krije neka buduća Jana Koščak, mlada varaždinska atletičarka koja je upravo jučer osvojila zlatnu medalju i postala europska prvakinja u sedmoboju u kategoriji mlađih juniorki. Koristim i ovu priliku uputiti joj iskrenu čestitku na osvajanju zlatne medalje u najtežoj atletskoj disciplini“, izjavio je gradonačelnik Bosilj.

Stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar, naglasila je da je ovo bio treći ljetni sportski višeboj, najbrojniji do sada.

„Također imamo najbrojniju ponudu sportova. Obzirom na veći broj djece podijelili smo ih u dvije skupine pa je svaki dan dio djece bio u sportskoj dvorani u Graberju gdje su imali dvoranske sportove. S njima su bili profesori kineziologije te su se okušali u nogometu, košarci, odbojci, rukometu, borilačkim sportovima, crossfitu za djecu, badmintonu. Ovdje na Dravskom kupalištu imali smo vodene sportove – skokove u vodu, plivanje, vodenu odbojku, vodenu košarku, vaterpolo. Također smo iskoristili Dravsku park šumu gdje smo djecu upoznali s orijentacijskim trčanjem, badmintonom, odbojkom na pijesku i bacanjem frizbija“, kazala je Sitar.

 

 

Za djecu je sve bilo u potpunosti besplatno zahvaljujući Gradu Varaždinu.

„Djeca iz prigradskih naselja imala su osiguran prijevoz autobusima do dvorane u Graberju, a zatim iz dvorane u Graberju do Dravskog kupališta, kao i besplatan ulaz na dravske bazene zahvaljujući ravnateljici Gradskih bazena Varaždin. S djecom su svakodnevno bili profesori kineziologije, članovi Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije. Svakodnevno djeca dobivaju okrjepu, voće i energetske pločice“, dodala je Sitar.

Uključeno je osam trenera, prof. kineziologije, s iskustvom rada u školi ili sportskim klubovima, a Dubravko Banek, predsjednik Udruge kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije, istaknuo je da sa Zajednicom i Gradom Varaždinom surađuju vrlo dobro.

„Svima nam je cilj da kineziolozi rade s djecom, jer su oni jedini i školovani za pravilan rad. Problem sa sve manjim kretanjem djece je sve veći, a ovo stanje s koronom je definitivno produbilo taj problem jer su djeca skoro dvije godine bila doma u nekakvom sjedećem položaju. Pretilost je sve veća, motoričke sposobnosti su sve manje, no ovakve akcije potiču djecu na rad kroz zabavu. I osim što su oni danas ovdje, možda ih to potakne da i sutra dođu na druženje sa svojim kolegama, na bazene, ili neki sport koji im se dopao ovdje. Upravo to je cilj svega, da se djeca što više druže u prirodi“, naglasio je

Sudionike Ljetnog sportskog višeboja u četvrtak i petak očekuje izlet, jednodnevno kupanje na moru u Novom Vinodolskom.

„Imali smo šest zimskih sportskih višeboja, ovo je treći ljetni. Dva ljetna smo propustili zbog korone, ali nastavljamo i obzirom na broj sudionika vidimo da radimo dobro i veselimo se idućem. Tijekom zimskih praznika očekuje nas sedmi zimski višeboj. Pripremamo neke novitete da privučemo i zabavimo djecu. Sada imamo više od 200 djece, možda čak nešto više djevojčica ovaj put nego dječaka. Zbog ograničenog broja djece neke smo morali i odbiti tako da planiramo za iduću godinu promijeniti sam koncept kako bi omogućili što većem broju djece da se druže s nama“, najavila je Anica Sitar.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju