preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3017002
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici VI. osnovne škole Varaždin sudjelovali na županijskoj smotri LiDraNo 2023.
Autor: Nataša Narančić, 3. 3. 2023.

Županijska smotra LiDraNo 2023., čiji je domaćin bila Osnovna škola Vidovec, održana je 27. i 28. veljače 2023. 


Učenici VI. osnovne škole Varaždin predstavili su se radovima u svim kategorijama: učenik 8. b razreda Jan Drenovački literarnim radom Okreni stranicu, učenica 7. b razreda Nera Krečak samostalnim novinarskim radom Čudesna sedmobojka Jana, učenici 8. b razreda Lara Gregurić i Fran Ernoić radijskom emisijom Od A do Ž, a dramska grupa VI. osnovne škole Varaždin izvela je dramsko-scensku igru Šuma Striborova, čiji je tekst napisala naša učiteljica Hrvatskoga jezika Martina Špičko, prema tekstovima Ivane Brlić-Mažuranić i Zorana Pongrašića.

Na okruglome stolu održanom u Vidovcu 27. veljače intervju učenice Nere Krečak s mladom sportašicom Janom Koščak predložen je za državnu razinu Smotre, a članovi dramske grupe zaputili su se dan poslije, 28. veljače, u pratnji učiteljice Ivane Canjuge i knjižničarke Nataše Narančić, u Kulturni centar Ivan Rabuzin u Novome Marofu gdje su nastupili sa svojom predstavom.

Iako nisu predloženi za državnu razinu, naši su učenici svojim nastupom osvojili srca i simpatije publike koja je prepoznala njihov talent te su nakon Smotre pozvani na čak tri gostovanja gdje će ponovno imati priliku pokazati svoju kreativnost i glumačko umijeće.

Većini učenika ovo je bila prva prilika za nastup u kazalištu jer zbog pandemije na Smotri čak tri godine nije bilo skupnih scenskih nastupa. To ih je nezaboravno iskustvo još više povezalo i dan je bio prepun zabave, smijeha, druženja i smišljanja planova za buduće projekte kojima se svi veselimo.

Čestitamo svim sudionicima Smotre, a kako je izgledao nastup naših učenika možete pogledati na poveznici.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju