preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3016951
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Školski medni dan – VI. osnovna škola Varaždin
Autor: Petra Lončarić-Časar, 7. 12. 2023.

Unatrag nekoliko godina Ministarstvo poljoprivrede provodi Program školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Učenici 1. razreda naše škole dana 7.12.2023. na Dan sv. Ambrozija - zaštitnika pčela i pčelara sudjelovali su na radionici koju su vodili članovi Pčelarskog društva Varaždin.  


Članovi Pčelarskog društva Varaždin upoznali su učenike o važnosti pčela za naš život. Kroz radionicu učenici su upoznali život pčela. Susreli su se s pčelarskim pojmovima: matica, trut, radilica, saće košnica. Doznali su čime se pčele hrane te su upoznali put od cvijeta do meda.

Fotogalerija

Naučili su da pčele vole livade pune cvijeća jer sa cvjetova skupljaju nektar i nose u svoju košnicu u male posude koje se zovu saće. Pčelar vadi saće iz košnica i vrca med u teglice. Svaka pčela tijekom svog života proizvede jednu malu žlicu meda.

Zaključili su da je med jako zdrav jer jača imunitet, pomaže kod kašlja, liječi rane i pun je vitamina i minerala. Med su mogli odmah i probati.

Osim meda učenici su upoznati i s pčelinjim voskom te nastankom istog. Pčelinji vosak su mogli opipati te ga pomirisati.

Prezentirana im je pčelarska oprema. Najveći užitak je bio kad su mogli obući radno odijelo pčelara i nakratko postati mali pčelari.

Dobili su paketiće s medom hrvatskih pčelinjaka, edukativnom slikovnicom i letkom.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju