preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3016976
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kviz Božićni znalci
Autor: Nataša Narančić, 29. 12. 2023.

Uz mnoge predblagdanske aktivnosti u VI. osnovnoj školi Varaždin ove se godine po prvi put održala i jedna nova. Riječ je o kvizu Božićni znalci na kojem su učenici razredne i predmetne nastave imali priliku sudjelovati 22. prosinca u maloj dvorani.


Termin kviza za učenike razredne nastave bio je u 9 sati, a sudjelovalo je čak 17 timova s dva do četiri člana. Većina je učenika uspješno rješavala mozgalice koje su za njih pripremili psiholog Leon Aleksić i knjižničarka Nataša Narančić, ali samo je jedna ekipa uspjela prikupiti čak 19 od 20 mogućih bodova i tako osvojiti prigodne božićne poklone.

Za učenike predmetne nastave kviz je održan nakon šestog nastavnog sata kako bi se učenici opustili i zabavili prije odlaska kući na zasluženi odmor. Interes je i u drugoj grupi bio velik, sudjelovalo je 12 ekipa. Pitanja na kvizu obuhvaćala su razna područja: matematiku, jezike, geografiju, povijest i popularnu kulturu, a sve ih je tematski povezivao Božić. I ovdje su učenici bili poprilično uspješni te je na listi najboljih situacija bila izuzetno napeta. No, najbolji je ipak bio, s 25 od mogućih 36 bodova, dvojac koji su činili Max Poljan (8. b) i Marin Rođak (8. c).

Osim poklona svi su članovi pobjedničkih timova dobili diplome kojima su proglašeni najboljim školskim božićnim znalcima.

Organizatori su bili vrlo zadovoljni odazivom i činjenicom da su učenici na zadnji dan nastave odvojili sat vremena da se uključe u ovu aktivnost te će sigurno i sljedeće godine ponoviti nešto slično.

Ako vas zanima na kakva su to pitanja učenici odgovarali, u nastavku vam donosimo neka:

  • 1. Koje je voće riječ 'božićnica' nekad označavala?
  • 2. Čega se boje ljudi koji pate od selaphobie? Oni zasigurno ne mogu uživati u božićnim radostima jer su oko njih na sve strane: crvena, plava, žuta; topla i hladna…
  • 3. Koja to djevojka nije znala sakriti suze kad ju je na sneno i mutno božićno jutro u očevom kaputu posjetio njezin voljeni?
  • 4. Inspiraciju za koju je poznatu božićnu pjesmu autor dobio u predbožićnom prometnom zastoju?

Ako ste znali odgovoriti na neka od ovih pitanja, kviz Božićni znalci i njegovi voditelji sljedeće godine očekuju vaše prijave.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju