preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3016951
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt Mali (i) velikani financiran na natječaju MZO-a
Autor: Nataša Narančić, 29. 12. 2023.

Prema Odluci o financiranju projekata prijavljenih na Javni poziv za sufinanciranje projekata rada s darovitim učenicima u osnovnim i srednjim školama u školskoj godini 2023./2024., koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, financiran je i budući projekt VI. osnovne škole Varaždin Mali (i) velikani.


Školi je traženi iznos odobren u cijelosti, odnosno projekt je financiran s 2.392,88 eura kojima će škola pribaviti materijale potrebne za provedbu projektnih aktivnosti.

Projekt Mali (i) velikani u VI. osnovnoj školi Varaždin ima višestruke ciljeve kojima je zajednička podrška razvoju darovitosti među učenicima istraživanjem života i rada značajnih osoba iz područja književnosti, znanosti i umjetnosti.

Polazište su znamenite osobe – umjetnici i znanstvenici – koji su promijenili svijet na razne načine i svojim doprinosom utjecali na život kojim se danas živi, a prema odabranim osobama osmišljen je niz aktivnosti koje će se u školi provoditi tijekom drugoga polugodišta.

Nakon upoznavanja s njihovim životom i radom učenici će se i sami moći, sukladno svojim interesima i područjima darovitosti, okušati u raznim aktivnostima koje su obilježile život i rad navedenih osoba. Sve one imaju neku nit poveznicu koja će učenicima pokazati da su sva područja jednakovrijedna te da je i ono što im na prvi pogled djeluje nespojivo, uvijek na neki način međusobno isprepleteno; tražit će veze između znanosti i umjetnosti i pokušat će shvatiti da u društvu svemu treba pridavati jednaku pozornost.

Takav multidisciplinarni pristup učenicima će pomoći da povezuju različite mogućnosti i izvore stjecanja znanja i vještina, da svatko od darovitih učenika pronađe nešto za sebe, a također da uvide da mogu uspješno surađivati iako se njihova darovitost ispoljava u različitim područjima.

Aktivnosti će provoditi: Mihaela Vrbnjak Grđan, profesorica biologije i kemije, Maja Šarec Dvorski, učiteljica likovne kulture, Ivana Canjuga i Ivana Zidar, učiteljice hrvatskoga jezika, Ružica Trogrlić, učiteljica razredne nastave te Nataša Narančić, knjižničarka, a u aktivnosti će se povremeno uključivati i ostali djelatnici.

Odluka o financiranju projekta dostupna je na poveznici: https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Obrazovanje/Daroviti//Odluka-o-financiranju-daroviti.pdf

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju