preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2982266
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet GMV-u i Muzeju hrvatskog vatrogastva Varaždin

U četvrtak, 7. ožujka 2024., učenici 2.c i 2.d razreda sudjelovali su u izvanučioničkoj nastavi zajedno sa svojim učiteljicama Rosanom Štrocinger i Andreom Pavičić Kolar. U pratnji je bila i učiteljica iz produženog boravka Mateja Martinčević Bosilj.  


Posjetili su likovnu radionici u GMV-u ,pripremljenu za učenike, pod nazivom „PORTRETIRAJ ME!“. Likovna radionica „PORTRETIRAJ ME!“ održava se uz izložbu 7. bijenala slikarstva u Galeriji umjetnina.

Kroz vodstvo po izložbi učenici su upoznali različite slikarske teme i tehnike na primjerima izloženih djela aktualnih hrvatskih autora među kojima su neki i varaždinski autori.  Na likovnoj radionici učenici su se okušali u portretiranju, najpopularnijoj slikarskoj temi kroz povijest umjetnosti, te su korištenjem pastela naslikali portret omiljene osobe. Sav potreban materijal osigurao je Gradski muzej Varaždin.

Galerija

Osim toga, učenici su posjetili i  Muzej hrvatskog vatrogastva Varaždin gdje su , također uz stručno vodstvo, saznali mnogo toga o bogatoj vatrogasnoj povijesti. Učenici su oduševljeno promatrali stare vatrogasne uniforme, kacige, zastave te vatrogasna vozila.

Pomalo umorni od duge šetnje, ali zadovoljni i puni dojmova vratili su se u školu gdje ih je čekao ručak.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju