preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Aktualno


Prvi dan nastave

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2872152
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Važnost sigurnoga sudjelovanja u prometu
Autor: Mario Stančić, 9. 9. 2022.

Učenici prvih razreda sudjelovali su u preventivno-edukativnoj akciji „Sigurno u školu“.


U organizaciji Hrvatskog autokluba, u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama, Varaždinskom županijom i PU Varaždinskom, 6. 9. 2022. održana je preventivno-edukativna akcija „Sigurno u školu“. Preventivno-edukativna akcija bila je namijenjena djeci prvih razreda varaždinskih osnovnih škola. Na prigodan način učenicima je objašnjena važnost sigurnoga sudjelovanja u prometu te važnost sigurnog dolaska i odlaska sa škole . Upoznati su i s brojnim opasnostima u prometu. Učenici prvih razreda VI. osnovne škole, njihove učiteljice Vesna Gašparić, Petra Lončarić-Časar, Željka Dugi Sokač i Rosana Štrocinger, u pratnji učiteljica produženoga boravka te stručnih suradnica Sandra Šenkiš i Ines Nemet, sudjelovali su radionicama organiziranima na Trgu slobode.  

 

 

Za učenike su bile pripremljene četiri edukativne radionice. Na prvoj radionici upoznali su se s policijskim vozilom i policijskim motorom. Učenicima je bilo jako zabavno jer su mogli sjesti u vozilo, popeti na motor, uključivati sirene i praviti se da su policajci. Sve je bilo pod stručnim nadzorom policajaca – istaknula je učiteljica Rosana Štrocinger.

Na drugoj radionici nazvanoj „Kako pravilno prijeći preko zebre" učenici su u paru trebali prelaziti ulicu na pješačkom prijelazu (zebri). Policajac je učenicima pokazivao palicu koja je s jedne strane bila zelene boje, a s druge crvene boje.  Učenici su trebali pozorno pratiti boje koje on pokazuje. Kada su vidjeli zelenu boju, trebali su pogledati lijevo-desno-lijevo i prijeći ulicu. Kada je policajac pokazao crvenu boju, učenici su, naravno, morali čekati.

 

 

Na trećoj radionici, koju su organizirali djelatnici Crvenog križa, učenike su dočekale zanimljive maskote zebre i medvjeda. Podijelili edukativne letke te odgovarali na pitanja znatiželjnih prvašića. Učenici su uživali u druženju i slikanju s maskotama.

 

 

               Četvrta aktivnost bila je igranje nogometa nasred ulice. Cilj ove aktivnosti bio je da djeca spoznaju kako ulica nije sigurno mjesto za igru,  osim ako policija ne zatvori ulicu za  sav promet i osigurava prostor za igru (kao u ovom slučaju).

Učenici su dobili vrećice s prigodnim poklonima te su se zadovoljni i puni novih spoznaja vratili u školu. Ova akcija neka bude poticaj vozačima da vode brigu o svim sudionicima u prometu, a posebno o prvašićima.

Ostatak fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju