preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Aktualno


Prvi dan nastave

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2882582
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Počinje Europski tjedan sporta: Varaždinke i Varaždinci, staro i mlado, dođite ove subote na besplatan trening
Autor: Ema Štrocinger, 21. 9. 2022.

Diljem Hrvatske po osmi će se put organizirati Europski tjedan sporta i to od 23. do 30. rujna 2022., a Ministarstvo turizma i sporta će pod motom #BeActive tijekom cijelog tjedna organizirati niz aktivnosti kojima će potaknuti građane na bavljenje sportom.


Europska komisija inicirala je projekt kao odgovor na loše statistike o tjelesnoj aktivnosti građana Europske unije, a cilj projekta je promicati sport, redovitu tjelesnu aktivnost građana svih dobi i stupnja fizičke pripremljenosti, kao i pozitivan učinak koji imaju na fizičko i mentalno zdravlje i socijalnu uključenost te potaknuti građane na aktivniji i zdraviji život.

Projektom se želi potaknuti građane da pronađu sport, odnosno vrstu rekreacije koja najbolje odgovara njihovim interesima, mogućnostima i potrebama, ali i da ostanu aktivni tijekom cijele godine, ne samo tijekom Europskog tjedna sporta. Zahvaljujući projektu, dosad se „pokrenulo” 200 tisuća građana.

Koliko su sport i rekreacija važni dobro znaju i u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina pa tijekom godine dvaput tjedno na Sportskom centru „Sloboda“ organiziraju „Zdrav pokret”, a uz potporu Grada Varaždina i ove će se godine pridružiti projektu Europski dan sporta.

Tim će povodom u subotu, 24. rujna od 11 do 12 sati na Kapucinskom trgu organizirati besplatan trening za građanke i građane Varaždina, od školske do starije životne dobi.

Trening će biti koncipiran od vježbi zagrijavanja, vježbi snage vlastitim tijelom te istezanja, a vodit će ga profesori kineziologije Marko Črljenec i Tea Martinčević.

„Sport i rekreacija važni su za sve generacije, nužni su u prevenciji bolesti, a ujedno su i važan čimbenik za cjelovitu izgradnju osobe. Mnogi naši sugrađani to znaju i sudjeluju u našem „Zdravom pokretu”, a priliku za dobar trening u subotu će imati i svi ostali. Pozivam, stoga, sve Varaždinke i Varaždince, i one velike i one male, da nam se pridruže na Kapucinskom trgu, a sve što trebaju ponijeti su dobra volja i osmijeh”, poručila je stručna suradnica u ZSUGV Anica Sitar.

Kako bi osigurali svoje mjesto na prostirci za vježbanje, svoje sudjelovanje prijavite putem maila strucni.suradnik@varazdin-sport.hr te navedite vaše ime i prezime i godinu rođenja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju