preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Aktualno


Prvi dan nastave

Citati

GIF

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 2882639
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Intervju s Helenom Dretar Karić - Brončana paraolimpijka u VI. osnovnoj školi Varaždin
Autor: Nataša Narančić, 14. 12. 2022.

Paraolimpijka Helena Dretar Karić, osvajačica dviju medalja na Paraolimpijskim igrama u Riju de Janeiru i u Tokiju, u ponedjeljak 12. prosinca 2022. gostovala je na satu Novinarske grupe.

 

Ugodni razgovor s inspirativnom sugovornicom trajao je dva školska sata, a učenice sedmoga razreda, polaznice Novinarske grupe, zajedno s učiteljicom Natašom Narančić, imale su priliku postaviti pitanja koja su vrijedno pripremale te doznati mnoge informacije o Paraolimpijskim igrama, pripremama i treninzima za takvu vrstu natjecanja te o tome kako se nositi s izazovnim situacijama, ne samo u sportu nego i u životu općenito.

Helena Dretar Karić rado je podijelila s učenicima priču o početcima svoje ljubavi prema stolnome tenisu, svoje rituale prije natjecanja i o tome koliko su oni doprinijeli njezinu uspjehu. Istaknula je i važnost podrške obitelji tijekom napornih i dugotrajnih treninga, a osvrnula se i na svoj odnos s Anđelom Mužinić s kojom je osvojila medalju.

Istaknula je kako bi jednoga dana voljela više poticati osobe s invaliditetom na bavljenje sportom. Riječ upornost spominjala se u više navrata, a mlade novinarke na kraju su priznale da je vedra sugovornica i njih, u tako kratkom vremenskom razdoblju, uspjela potaknuti da ne odustanu od bavljenja aktivnostima koje vole.

Razgovor je zaključen pitanjem o planovima za Paraolimpijske igre 2024. u Parizu na kojima bi Dretar Karić rado voljela nastupiti, a pozitivno je odgovorila i na poziv da se uključi u planirane aktivnosti u VI. osnovnoj školi koje će se baviti upravo Paraolimpijskim igrama.

I novinarke i njihova sugovornica izrazile su zadovoljstvo razgovorom, a sam je intervju početak jednoga zanimljivog projekta Novinarske grupe o kojemu ćemo otkriti nešto više u jednoj od budućih objava.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju